Egyéb kategória

Hogyan együnk edzés előtt? Tippek az erőtlenség és rosszullét elkerüléséhez.

Mielőtt rendszeresen edzeni kezdesz, érdemes átalakítanod a táplálkozási rutinodat, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból. Sokat segít, ha alaposan utánajársz a témának, de kezdetben megteszi az is, ha ezeket betartod. Íme az alapszabályok.

vous - 2019.04.13.
Hogyan együnk edzés előtt? Tippek az erőtlenség és rosszullét elkerüléséhez.

Üres gyomor: Sok ember egyszerűen nem tud enni edzések előtt, mert edzés közben nem bírják teli hassal. Ez különösen a reggeli edzésekkel van így. Ha az edzésed egyórás, vagy kevesebb, megteheted, hogy csak vizet viszel magaddal. – Ellenben ha szükséged van egy kis könnyed “doppingra” fogyassz zab vagy energiaszeletet, gyümölcsöt, de semmiképp se sokat!

fitness-food

fitness-food
Forrás:
sport4you.hu

Csak egyszerűen: A legjobb edzés előtti ételek olyanok, amik nem terhelik le a gyomrod. Zsírban és rostban szegények, de szénhidrátban gazdagok. Ettől, egy keményebb edzés során is elég energiád lesz.

A jó időzítés: Az edzés előtti étkezéseknél, az időzítés a legfontosabb. Minden ember más, de ajánlott több mint fél órával az edzés előtt enni. Így van ideje kicsit leülepedni az ételnek. Egy keményebb edzés esetén jót tehet, ha húsz perccel az edzés vége előtt jót tehet, ha elrágcsálunk egy proteinszeletet, hiszen az segíti a gyógyulási folyamatokat és ad egy kis erőt az edzés befejezéséhez.

A cikk folytatását a sport4you.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.