Egyéb kategória

Zellerkrémleves, a filléres – pikánsan, almával

A zeller meglehetősen mostohán kezelt zöldségünk, karakteres íze miatt kevés ételben kap helyet, pedig nagyon egészséges, és egy kis csellel jól megszelídíthető. Ha például krémlevesnek készítjük, és egy kis almával megbolondítjuk, különlegesen pikáns, melengető fogást kapunk - fillérekből.

vous - 2019.04.12.
Zellerkrémleves, a filléres – pikánsan, almával

A zeller és az alma nagyon jól passzolnak egymáshoz, ezt a Waldorf-saláta óta tudjuk. A zeller kicsit csípős, földes aromáit egészen elvarázsolja az édeskés-savanykás alma, és ez nemcsak nyersen, de főve is működik. Ha pedig egy kis krumplival testet is adunk a levesnek, akkor semmiféle sűrítésre nem lesz szükség, és egy egészséges, alakbarát, selymesen melengető levest kaphatunk – mindennel együtt szűk fél óra alatt.

almas-zellerkremleves

almas-zellerkremleves
Forrás:
cookta.hu

Önmagában is krémes levest kapunk a krumplinak köszönhetően a pépesítés után, de egy kis tejszínnel – vagy mindenmentes változatban – kókuszkrémmel tovább selymesíthető, tálaláskor pedig nagyon jó bele valamilyen ropogós levesbetét, ami lehet egyszerűen pirított mogyoró vagy dió, de pirított kenyérkocka, levesgyöngy, húsimádóknak egy kis pirított bacon – mindegyikkel jól harmonizál az édeskés-pikáns krémleves.

A receptet a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.