A piskótatekercs az egyik legegyszerűbb desszert, ráadásul igazán házias, és mindenkiben gyerekkori, nagyi-féle emlékeket idéz. Uzsonnára egy tea vagy kávé mellé tökéletes, ráadásul kicsit meg is bolondítható – ez a változat kókuszos piskótával és friss málnadzsemmel készült.
A kókusz és a málna hihetetlenül jól passzolnak egymáshoz, elsőre nem is gondolnánk, de vannak olyan párosok, amelyeknek a frigye az égben köttetett, és ez a két alapanyag pont ilyen, és egészen új szintre emeli ezt a klasszikus süteményt.
A kókusz a pikótába kerül, a málna pedig töltelék lesz – és nem, nem bolondultunk meg, januárban természetesen nem friss, hanem sokkal jobb áron beszerezhető fagyasztott málnával készülhet, így is nagyon finom, és kevesebb cukor kell hozzá, mint amennyi mondjuk egy kész dzsemben van, és a feléből még öntet is készíthető a piskótatekercs mellé, tálaláshoz.
A piskótasütéstől sokan tartanak, pedig nem kell, ráadásul ez egy pofonegyszerű recept. Elfelejteni se lehet: ahány tojás, annyi evőkanál víz, és ugyanennyi liszt és cukor. Igazából csak 3 dologra kell figyelni:
Piskótatekercsre fel – isteni, és tényleg nagyon egyszerű!
Kókuszos piskótatekercs friss málnadzsemmel – recept >>>