Egyéb kategória

Van mosogatógépetek? Akkor ne öblítsétek le előtte az edényeket!

Mindig nagy kérdés, hogy beáztassátok, leöblítsétek-e az edényeket, tányérokat mielőtt beteszitek a mosogatógépbe. A szakértők szerint ez felesleges, és tudnak is rá egyből négy okot, hogy miért.

vous - 2018.12.22.
Van mosogatógépetek? Akkor ne öblítsétek le előtte az edényeket!

A Women’s Health szakértője szerint az egyetlen dolog, amit meg kell tennetek a piszkos edényekkel, mielőtt a mosogatógépbe teszitek azokat, hogy kidobjátok róluk az ételmaradékokat. Ez az egy lépés, amire a mosogatógép nem képes, viszont az előáztatás, öblítés teljesen felesleges.

Ezért ne öblítsétek át az edényeket kézzel a mosogatóban, ha van mosogatógépetek:

 1. A mosogatógépnek piszkos edényekre van szüksége, hogy jól végezhesse a munkáját
  A jó minőségű mosogatógépek pont erre lettek kitalálva, ha előáztattok, akkor csak feleslegesen pazaroljátok a vizet, és a drága mosogatószert, na meg persze az időtöket is.
 2. Nem lesznek semmivel sem tisztábbak az edényeitek
  A mai modern mosogatógépek megfelelő öblítési technológiával rendelkeznek, valamint érzékelik a szennyeződéseket, ezért ha előtt átöblítitek az edényeket, akkor sem lesznek tisztábbak.
 3. Ha kézzel és mosogatógéppel is mosogattok, vizet és energiát pazaroltok
  A mosogatóképek energiatakarékosak, és fele annyi energiát, valamint vizet használnak el, mint ha kézzel mosogatnátok. Ha egy edényre mindkettőt használjátok, az valóban pazarlás.
 4. Szükségtelen időtöltés
  Ha végül úgyis a mosogatógépbe teszitek az előmosott edényeket, akkor a kézi mosogatás felesleges időpazarlás.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.