Sokféle ételben, köztük számos diófélében és magban is megtalálható az E-vitamin, mely számos fontos szerepet játszik abban, hogy egészségesek maradjatok és megőrizzétek bőrötök szépségét. Most megmutatjuk, milyen hatása van ennek a nélkülözhetetlen vitaminnak az egészségetekre nézve, és melyik ételben található meg belőle a legtöbb.
vous - 2018.12.19.
A Mind Bodygreen összegyűjtötte, milyen egészségügyi előnyei vannak az E-vitaminnak.
- Megvédi a bőrötöket a káros napsugaraktól és a szennyeződésektől.
- Csökkenti az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit.
- Javítja az immunrendszer működését.
- Elősegíti a szív- és érrendszeri egészséget.
- Megvéd a kognitív hanyatlástól.
- Segíti az éleslátást.
Mennyi E-vitaminra van szükségetek?
Az E-vitamin felnőtteknek javasolt napi adagja 15 mg.
A legjobb természetes E-vitaminforrások:
- Búzacsíra olaj (1 evőkanál): 20 mg
- Mandulatej (1 csésze): 16,5 mg
- Napraforgómag (1 uncia): 7,4 mg
- Mandulafélék (1 uncia): 6,8 mg
- Napraforgóolaj (1 evőkanál): 5,8 mg
- Mogyoró (1 uncia): 4,3 mg
- Paradicsomszósz (1 csésze): 2,9 mg
- Mogyoróvaj (2 evőkanál): 2,9 mg
- Szárított sárgabarack (½ csésze): 2,8 mg
- Avokádó (1 gyümölcs): 2,7 mg
- Spenót (½ csésze főtt): 1,9 mg
- Piros kaliforniai paprika (1 közepes bors): 1,8 mg
- Brokkoli (½ csésze főtt): 1,2 mg
- Kivi (1 gyümölcs): 1,1 mg.