Egyéb kategória

Egyetek mogyorót a szép bőrért és a jó alvásért

A különböző dió- és mogyorófélék egészséges nassolnivalók, számos módon hozzájárulnak az tápanyagokban gazdag étrendetekhez. Most kiderült az is, hogy a mogyoró jót tesz a bőrötöknek, az immunrendszereteknek, és elősegíti a jó minőségű alvást.

vous - 2018.12.18.
Egyetek mogyorót a szép bőrért és a jó alvásért

A Mind Bodygreen számolt be egy rövid tanulmányról, mely figyelemmel kísérte az idősebb felnőtteket, akik 16 hétig naponta fogyasztottak mogyorót. Az eredmények azt mutatták, hogy a vizsgálati időszak végére a résztvevők jelentősen növelték magnézium- és E-vitaminszintjüket. Ez jó hír, hiszen az E-vitamin számtalan egészségügyi előnnyel jár a bőrre, a szív- és érrendszerre, valamint az immunrendszerre (hogy csak néhányat említsünk), és a magnézium szerepet játszik a szervezet több mint 300 biokémiai reakciójában. A magnéziumhiány ugyanis álmatlanságot, fejfájást, izomgörcsöket és még szorongást is eredményezhet.

Hány mogyorót érdemes fogyasztanotok naponta, hogy ezt elérjétek?

Körülbelül napi 57 grammot.

Azt persze eddig is tudtuk, hogy a mogyoró egészséges, mert egészséges zsírokban gazdag, és kiegyensúlyozza a vércukorszintet, most azonban már az is kiderült, hogy magnézium és E-vitaminforrás is. Még két ok, hogy ezt a finom és egészséges nasit válasszátok.

Mogyorós-mézes házi granola

Mogyorós-mézes házi granola
Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.