Egyéb kategória

Egyetek mogyorót a szép bőrért és a jó alvásért

A különböző dió- és mogyorófélék egészséges nassolnivalók, számos módon hozzájárulnak az tápanyagokban gazdag étrendetekhez. Most kiderült az is, hogy a mogyoró jót tesz a bőrötöknek, az immunrendszereteknek, és elősegíti a jó minőségű alvást.

vous - 2018.12.18.
Egyetek mogyorót a szép bőrért és a jó alvásért

A Mind Bodygreen számolt be egy rövid tanulmányról, mely figyelemmel kísérte az idősebb felnőtteket, akik 16 hétig naponta fogyasztottak mogyorót. Az eredmények azt mutatták, hogy a vizsgálati időszak végére a résztvevők jelentősen növelték magnézium- és E-vitaminszintjüket. Ez jó hír, hiszen az E-vitamin számtalan egészségügyi előnnyel jár a bőrre, a szív- és érrendszerre, valamint az immunrendszerre (hogy csak néhányat említsünk), és a magnézium szerepet játszik a szervezet több mint 300 biokémiai reakciójában. A magnéziumhiány ugyanis álmatlanságot, fejfájást, izomgörcsöket és még szorongást is eredményezhet.

Hány mogyorót érdemes fogyasztanotok naponta, hogy ezt elérjétek?

Körülbelül napi 57 grammot.

Azt persze eddig is tudtuk, hogy a mogyoró egészséges, mert egészséges zsírokban gazdag, és kiegyensúlyozza a vércukorszintet, most azonban már az is kiderült, hogy magnézium és E-vitaminforrás is. Még két ok, hogy ezt a finom és egészséges nasit válasszátok.

Mogyorós-mézes házi granola

Mogyorós-mézes házi granola
Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek