Egyéb kategória

Töltődjetek fel C-vitaminnal természetes forrásokból

A téli hideg- és influenzaszezonban valószínűleg megpróbáljátok felvenni a harcot a betegségek ellen, és ennek az egyik legjobb módja, ha természetes gyógymódokat kerestek. A C-vitamin az immunerősítő vitaminok ásza, amely segít átvészelni, vagy legalábbis csökkenteni a betegség hosszát, és emellett sok más előnnyel is bír. Ráadásul számos finom élelmiszerben megtalálható.

vous - 2018.12.16.
Töltődjetek fel C-vitaminnal természetes forrásokból

A C-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, emellett hatásos antioxidáns. A Mind Bodygreen szerint ez a vitamin nemcsak a fertőzések és a megfázás kezelésében segít, de hatékony a depresszió kezelésében is. Segít az immunrendszer megerősítésében, és szerepet játszhat a krónikus betegségek kezelésében.

A C-vitamin a bőrápolás terén is hasznos.

Egyes tanulmányok szerint hatása megvédi a bőrt a káros napsugárzásoktól, más kutatások szerint a bőr öregedési folyamatát is csökkenti. Nem csoda, hogy számos szépségápolási termék tartalmazza.

Milyen ételeket fogyasszatok, hogy optimalizáljátok a C-vitamin szinteteket?

Ez az erős antioxidáns számos különböző zöldségben és gyümölcsben található meg. Nagy mennyiségben van belőle például a zöldpaprikákban és a pirospaprikákban, a frissen facsart narancslében, de ne felejtsétek el a szamócát és a brokkolit sem. Ezek mind finom ételek, és könnyen beleilleszthetitek őket az egészséges napi rutinotokba, hogy megfelelő napi C-vitamin adaghoz jussatok.

Az emberi test nem termeli ezt a vitamint, ezért fontos a napi bevitele szervezetetekbe. Vitamint vagy étrend-kiegészítőt is szedhettek, de ne feledjétek, hogy a C-vitaminban gazdag zöldségek és gyümölcsök fogyasztása még jobb megoldás. Így nem csak a C-vitaminhoz, hanem számos egyéb vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz és rostokhoz is hozzájuthattok.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.