Egyéb kategória

Egy gyors gyakorlat, amivel megelőzhetitek a kognitív hanyatlást

A magas intenzitású intervallum tréning (HIIT) nagy előnye, hogy bárhol, rövid idő alatt és minimálisan felszereltséggel végezhető. Bizonyítottan az idősödést visszafordító előnyökkel jár, javítja az anyagcserét, sőt egy új felfedezés szerint a kognitív hanyatlás ellen is hatásos.

vous - 2018.12.15.
Egy gyors gyakorlat, amivel megelőzhetitek a kognitív hanyatlást

A Mind Bodygreen számolt be arról a tanulmányról, amely megvizsgálta a HIIT hatásait a túlsúlyos emberek kognitív diszfunkciójára. Az agyi fehérje hiánya nagyobb kockázatot jelenthet az emberek számára az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór és az elhízás kialakulásában.

A kísérlet során a résztvevők a mérsékelt intenzitású gyakorlatokat és magas intenzitású intervallum tréninget végeztek.

A tudósok a vérmintákat az edzés előtt és után gyűjtötték össze, valamint egy órával a gyakorlat befejezése után a BDNF szintek (egy fehérje az agyban, amely az idegsejtek és neuronok megfelelő működéséhez szükséges) tesztelésére.

A kutatás eredménye arra enged következtetni, hogy a HIIT hatékony módja lehet az elhízott populációban a BDNF felszabadítására és az elhízott emberek kognitív diszfunkciójának megelőzésére és enyhítésére.

Forrás:
iStock.com
Ajánlott cikkek