Egyéb kategória

Hány kilométert fussatok hetente?

Egyszer arról kérdeztem az egyik kollégámat: hány kilométert fussak hetente? Válasza meglepően gyorsan érkezett: „Ez könnyű. Annyit fuss, amennyire képes vagy, és ezzel el is éred a célod.”

vous - 2018.12.14.
Hány kilométert fussatok hetente?

A futók sokszor abba a hibába esnek, hogy azt gondolják, a több = jobb. Az igazság az, hogy a több akkor jobb, ha képes vagy teljesíteni a távot anélkül, hogy túlhajtanád magad. Ellenkező esetben a túlterhelés csak tovább növeli a sérülés veszélyét. A következő hat aranyszabály segít majd megtalálni a saját „bűvös” számodat.

1. szabály: 

Minél hosszabb a versenytáv, annál többet kell futnod. Ne lepődj meg azon, hogy egy maraton több edzést igényel, mint egy kisebb volumenű verseny. Ebben a ligában már ne rúgsz labdába heti kétszer 5 kilométer futással.

2. szabály: 

A szükséges táv a céljaidtól függően változik. Ha csak szimplán le szeretnél futni egy versenytávot, az nem igényel annyi futást, mintha ezt jó idővel szeretnéd megtenni.

3. szabály: 

Vannak kilométerek, amik hosszabbnak tűnnek a többinél. Ha változtatni szeretnél a gyorsaságon, intenzitáson, vagy szeretnél nehezebb terepen futni, ne várd el magadtól, hogy gond nélkül teljesítsd a távot.

Nézzétek meg a többi szabályt is!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.