Egyéb kategória

Fűszerezzetek gyakrabban fahéjjal az egészségetek megőrzéséért

A fahéj egy kedvelt fűszer, kifejezetten az ünnepi időszakban. Sok receptben megtalálhatjátok, és sok esetben cukor helyett is kiváló az édes íz eléréséhez. Fahéjat tehettek szinte minden téli finomságba, így elősegítitek többek közt a megbetegedések elkerülését, vagy akár a gyógyulást is.

vous - 2018.12.14.
Fűszerezzetek gyakrabban fahéjjal az egészségetek megőrzéséért

A Mind Bodygreen szerzője szerint a fahéj egészségügyi előnyei rendkívüliek.

Íme öt kedvenc:

  1. A fahéj segíthet szabályozni a vércukorszintet.
    A fahéj egyik legnagyobb előnye a szervezetben a vércukorszint szabályozása. A fahéj csökkenti az inzulinrezisztenciát a szervezetben, csökkentheti a szervezet vércukorszintjét.
  2. A fahéj erős antioxidáns.
    A fahéj antioxidánsokkal van tele, melyek lassítják az öregedési folyamatot és csökkentik a szabadgyökök károsodását a szervezetben. Az antioxidánsok magas koncentrációjának köszönhetően a fahéj segíti az agy működését, és védelmet nyújt a DNS-károsodás és sejt mutáció ellen.
  3. A fahéj erős gyulladáscsökkentő.
    A fahéj fahéjsavat tartalmaz, erős gyulladáscsökkentő. A gyulladás és a krónikus gyulladás nagyon káros lehet a szervezetre, és betegséghez, fertőzésekhez és szövetkárosodáshoz vezethet. A fahéj gyulladásgátló tulajdonságai védik az agy egészségi állapotát, és kimutatták, hogy megvédik a neuronokat az oxidatív stressz ellen. Ezek a tulajdonságok, valamint az antioxidáns tulajdonságok segíthetnek megelőzni a kognitív hanyatlást és hosszú távon megőrizni az agy működését. A fahéjról ismert, hogy növeli a gyulladáscsökkentő fehérjék termelését a vérben.
  4. A fahéj segíthet a szív egészségének javításában.
    A fahéj támogatja a szívműködést és javítja a véráramlást, valamint csökkenti a vérnyomást. Továbbá képes csökkenteni a teljes koleszterinszintet és a szívbetegség leggyakoribb markereit: a magas vérnyomásszintet, a magas koleszterinszintet és a magas trigliceridszintet.
  5. A fahéj rendkívül hasznos a betegségek leküzdésében.
    A fahéjban megtalálható illóolajok erős immunerősítő vegyületeket tartalmaznak, amelyek segítenek a kórokozók, mint például a baktériumok és vírusok leküzdésében. A fahéj segít megelőzni a fertőzést, és ösztönzi az immunrendszer működését is. A téli influenza szezon tökéletes idő a fahéj hozzáadására az étkezési rutinotokhoz.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek