Egyéb kategória

A történelem leggazdagabb szerelmespárjai

Íme, ők voltak a világ leggazdagabb emberei.

vous - 2018.12.10.
A történelem leggazdagabb szerelmespárjai

Andrew and Louise Carnegie

Andrew Carnegie leginkább arról ismert, hogy milyen sok pénzt adományozott. A mágnás 1835-ben született, és az acéliparban csinálta meg a szerencséjét, mielőtt a filantrópiának szentelte életét, és több, mint 350 millió dollárt adományozott, ami ma több mint 5 milliárd dollárnak felel meg. 1887-ben, 51 évesen vette feleségül az akkor 30 éves Louise Whitfieldet. Négy évvel korábban titokban jegyezték el egymást, mert Carnegie, aki anyjának szentelte életét, nem akart megházasodni édesanyja halála előtt. Carnegie-ék az első amerikai párok közé tartoztak, akik házassági szerződést írtak alá. Carnegie, miután vagyona nagyrészét eladományozta, halála után mindössze egy kevés készpénzt, egy manhattani házat és egy skóciai kastélyt hagyott.

John és Laura Rockefeller

A Rockefeller név a jólét szinonimája. John D. Rockefeller saját erejéből vált a világ egyik leggazdagabb emberévé, a Standard Oil Company vezetőjévé, és nagylelkű adományozóvá, aki haláláig több, mint 530 millió dollárt ajándékozott el. 1864-ben feleségül vette középiskolai barátnőjét, Laura Celestia "Cettie" Spelman-t. Cettie lelkesedett az üzleti élet iránt, és bátorította férje üzleti erőfeszítéseit. Pozitív hatással volt férjére, és valószínűleg erős társadalmi lelkiismerete segítette John nagylelkűségének ösztönzésében. 

Objektum doboz

John Jacob Astor IV és Madeleine Astor

John Jacob Astor IV gazdag, befolyásos családban született, a Harvardon tanult, és részt vett a Waldorf-Astoria Hotel építésében. Leginkább mégis Madeleine Talmage Force-al való, botrányos kapcsolatáról ismert. A nála 30 évvel fiatalabb nőt, aki alig volt idősebb az egyik fiánál, röviddel az első feleségétől, Ava Lowle Willingtől való válás után vette el. Házassáuk azonban nem volt hosszú életű, mert a férfi a Titanic tragédiájában hunyt el, felesége túlélte a balesetet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.