Egyéb kategória

Hogyan viseljétek 2019 színét, a korallt?

Ahogy az lenni szokott, a Pantone ismét megnevezte az év színét: 2019-ben ez a living coral, azaz a PANTONE 16-1546 árnyalata. Bár ez a szín elsősorban azoknak kedvez, akik a színtípus besorolásuk szerint a tavasz típusba tartoznak, azért a többi színtípus képviselőinek sem kell azonnal a kardjukba dőlni. A korall ugyanis annyira életigenlő szín, hogy kár lenne kihagyni...

vous - 2018.12.11.
Hogyan viseljétek 2019 színét, a korallt?

… kivéve akkor, ha szupertudatosak vagytok, és nem engedtek a csábításnak. Vagy nincs kedvetek megborítani azt a rendszert, amit végre összeállítottatok magatoknak. Megértjük, a tudatos énünk azt mondatja velünk is, hogy ha nem illik a palettátokhoz, akkor inkább ne vegyetek ilyen színű ruhadarabot, kiegészítőt.

Ragány Angéla szín tanácsadó

Interjú Ragány Angéla színszakértővel

Angélával, aki nemcsak stylist, hanem stílus- és színszakértő is, az Open Showroomban találkozunk, ahol rendszeresen tart workshopokat és egyéni szín- és stílustanácsadást. Mire odaérkezünk, előkészíti a négy nagy színtípus, a tavasz, a nyár, az ősz és a tél, hangulatlapjait. Folytatás >>>

Tavaszoknak nagyon, őszöknek módjával

Ha ismeritek a színtípusotokat, akkor valószínűleg tudjátok azt is, hogy ez az árnyalat – a 2018-assal szemben – a meleg színtípusoknak kedvez. A tavasz színtípusoknak nagyon, ez az ő árnyalatuk, az ősz színtípusba tartozók játszhatnak vele, de azért nekik nem szabad túlzásba vinni: túl élénk, vibráló az ő harmóniájukhoz képest.

A tavasz színtípusba tartozók akár tetőtől talpig is viselhetik, megszelídíthetik egy kis bézzsel vagy különlegesen izgalmassá tehetik gyönyörű, élénk vízkékekkel. Ők viselhetik ékszerként az arcuk közelében, rúzsként, pirosítóként is.

Az ősz színtípusba tartozók feldobhatják egy-egy kisebb felületen az összeállításukat vele: mintaként a ruhájukon, kendőként, főlbevalóként vagy nyakláncként is megjelenhet rajtuk. Ennyi játék hadd férjen bele!

Objektum doboz

Objektum doboz

Mi a helyzet a hideg színtípusokkal?

Nem ajánljuk azoknak a tél színtípusba vagy nyár színtípusba tartozóknak, akik teljesen elkötelezték magukat és harmonikusnak érzik a ruhatárukat, vagy megborítaná őket az, ha kilépnének a hideg árnyalatok bűvöletéből, esetleg teljesen kezdők a témában és csak most ismerkednek a saját színeikkel.

Azoknak, akik viszont nem veszik olyan komolyan a színtípusokat, vagy megengednek maguknak tudatosan egy kis játékot, beleférhet az év színe – ha nem az arcuk közelében viselik. Azaz nadrágként vagy szoknyaként, cipőként, de akár táskaként is.

Objektum doboz

Objektum doboz

Ti mit gondoltok? Bevállaljátok 2019 színét?

Ajánlott cikkek