Test

Túledzettség VS. kemény edzés

Ez a probléma gyakran fordul elő versenyekre vagy más eseményekre készülő sportolóknál, akik erő felett edzenek. Gyakran többet és keményebben gyakorlatoznak, mint amilyen gyorsan szervezetük fejlődni tud. Elégséges pihenés és regenerálódás nélkül pedig ezek az edzések sokszor visszafelé sülnek el, és csökkentik a teljesítményt. Meg kell tanulnod különbséget tenni kemény edzés és túledzés között.

vous - 2018.12.09.
Túledzettség VS. kemény edzés

Így hozd ki magadból a maximumot:

Ez lehet akár futás, különböző intenzitások váltogatásával, terepen, vagy sík területen, hosszabb távon. A cél, hogy növeld tested teherbírását.

Például 6 darab 2 perces időintervallumot futsz nagy erőfeszítéssel és ezek közé 3 perces, pihenőket teszel, az elegendő lesz.

Fejleszteni akarod magad, nyugodtan megemelheted az ismétlések számát, vagy csökkentheted a pihenőidőt.

Ezek a túledzés jelei:

  • Ez történik, ha még akkor is erőltetjük magunkat, amikor a testünk már használhatatlan.
  • A túledzés olyan, mint a tűzvész. Elég egyetlen rossz helyen elejtett gyufaszál ( ~ például ha kíméletlenül ráedzünk egy sérülésre) és mire észbe kapunk, már minden lángokban áll. Ilyenkor aztán kényszerpihenőre kerülsz, míg fel nem épülsz.

Nézd meg a többi jelet is!

Forrás:
iStock.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.