Test

Túledzettség VS. kemény edzés

Ez a probléma gyakran fordul elő versenyekre vagy más eseményekre készülő sportolóknál, akik erő felett edzenek. Gyakran többet és keményebben gyakorlatoznak, mint amilyen gyorsan szervezetük fejlődni tud. Elégséges pihenés és regenerálódás nélkül pedig ezek az edzések sokszor visszafelé sülnek el, és csökkentik a teljesítményt. Meg kell tanulnod különbséget tenni kemény edzés és túledzés között.

vous - 2018.12.09.
Túledzettség VS. kemény edzés

Így hozd ki magadból a maximumot:

Ez lehet akár futás, különböző intenzitások váltogatásával, terepen, vagy sík területen, hosszabb távon. A cél, hogy növeld tested teherbírását.

Például 6 darab 2 perces időintervallumot futsz nagy erőfeszítéssel és ezek közé 3 perces, pihenőket teszel, az elegendő lesz.

Fejleszteni akarod magad, nyugodtan megemelheted az ismétlések számát, vagy csökkentheted a pihenőidőt.

Ezek a túledzés jelei:

  • Ez történik, ha még akkor is erőltetjük magunkat, amikor a testünk már használhatatlan.
  • A túledzés olyan, mint a tűzvész. Elég egyetlen rossz helyen elejtett gyufaszál ( ~ például ha kíméletlenül ráedzünk egy sérülésre) és mire észbe kapunk, már minden lángokban áll. Ilyenkor aztán kényszerpihenőre kerülsz, míg fel nem épülsz.

Nézd meg a többi jelet is!

Forrás:
iStock.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.