Egyéb kategória

Ismerjétek meg a fekete köménymagolaj jótékony hatásait!

A fekete köménymagot, és a belőle készített olajt hosszú idők óta használják az immunrendszer érősítésére, gyulladások csökkentésére, és még számos egészségügyi probléma kezelésére. Ezt a természetes olajt beépíthetitek az egészséges étrendetekbe, hiszen fogyasztása, felhasználása számtalan előnnyel jár.

vous - 2018.12.08.
Ismerjétek meg a fekete köménymagolaj jótékony hatásait!

Az emberek évezredek óta használtak fekete köménymagot és olaját a különböző állapotok kezelésére, beleértve az emésztési problémákat és a magas vérnyomást – mondta el a Mind Bodygreen szakértője.

De vajon mi teszi ezt a kicsi, nyers fekete köménymagot olyan nagyszerűvé?

Számos előnyös vegyület található benne, beleértve az omega-3, -6 és -9 esszenciális zsírsavakat és a koleszterinszint-csökkentő növényi vegyületeket, valamint antioxidáns, gyulladáscsökkentő, allergiaellenes, rákellenes és immunerősítő képességekkel rendelkező vegyületet.

Ahhoz persze nagyobb klinikai vizsgálatokra lenne szükség, hogy bármilyen egészségi állapot kezelésére ajánlható legyen, de előzetes tanulmányok azt sugallják, hogy az egészségeteket számos módon javíthatjátok általa.

Íme néhány ígéretes eredmény, amit a fekete köménymagolajjal elérhettek:

  1. Kis mértékben hozzájárul a súlycsökkenéshez.
  2. Segíti a hajatok és bőrötök egészségét.
  3. Felveszi a harcot a szezonális allergiákkal szemben.
  4. Enyhíti az asztmás tüneteket.
  5. Segíthet a cukorbetegség kezelésében.
  6. Csökkenti a vérnyomást.
  7. Csökkenti az ízületi problémákat.
  8. Rákellenes tulajdonságokkal bír.
  9. Támogatja az idegrendszert és az immunrendszert.
Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!