Egyéb kategória

Ezek az ételek tényleg nem egészségesek, hiába hiszitek róla

Vannak olyan ételek és italok, melyekről azt hisszük, egészségesek, simán beleférnek a diétánkba, ám gyakran tévedünk velük kapcsolatban! Mutatjuk a leggyakoribb félreértéseket.

vous - 2018.12.08.
Ezek az ételek tényleg nem egészségesek, hiába hiszitek róla

Almalé vs. kóla

Azt gondoljuk, a gyümölcslével nem lőhetünk mellé, ám ez tévedés. Ha nem mi facsarjuk otthon, hanem a boltban vásároljuk dobozban, akkor nagy valószínűséggel egy pohár elfogyasztásával több cukrot viszünk be a szervezetünkbe, mint ha ugyanennyi kólát vagy cukros-szénsavas üdítőt innánk. A szénsavmentes ásványvízzel nem nyúlhatunk mellé.

Méz vs. cukor

Ha csak simán egészségesebben szeretnénk táplálkozni, akkor a méz valóban jó választás, ha azonban fogyni szeretnénk, akkor érdemesebb ezt is elhagyni az étrendünkből: egy teáskanál méz ugyanis 25 kalóriát tartalmaz, ugyanennyi cukor azonban csak 16-ot.

Szárított gyümölcs vs. friss

Nemcsak az a baj a szárított gyümölcsökkel, hogy gyakran titokban megcukrozzák őket, de a friss gyümölcs vitamintartalmának nagyjából a 25 százalékát képesek hozni.

Nézzétek meg a többit is!

Forrás:
Kőteleki kaptár
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.