Tegye fel a kezét, aki ne vágyna ezeken a téli szürke, hűvös, undok, korán sötétedő napokon hazaérve egy melengető és kényeztető, fűszeres italra! A forró csoki sosem okoz csalódást, pláne ha jó sűrű és krémes, és egy kicsit fűszeres is. Házilag - nem porból! - készítve is nagyon egyszerű és gyors, narancsos-csilis ízesítéssel pedig verhetetlen!
Sűrű, de nem túl tömény, nem csak csokis és édes, hanem tele van ízzel, igazi csokival készül ez a változat, a forró gyönyörűséget egy kis csili teszi tüzesebbé és narancs pikánsabbá, amolyan ünnepekre hangolódós ital, ami kuckózáshoz, baráti beszélgetésekhez, de közös gasztrojándék készítéshez is remek.
A krémes és sűrű forró csoki titka a kukoricakeményítő vagy étkezési keményítő, brutális mennyiségű csoki nélkül is igazán dús és kényeztető ital készíthető vele pár perc alatt, ami egy kis tejszínhabbal megkoronázva desszertnek is beillik, annyira gazdag! A fotókon látható csili csak dekoráció – elég egy egész kevés a forró csokiba, úgy lesz igazán isteni! 😉
Sűrű forró csoki naranccsal és csilivel
Hozzávalók 2 adaghoz:
Az elkészítését nézzétek meg ITT!