A sütőtök igazi adu ász az őszi-téli kínálatban, számtalan módon készíthető, és nemcsak sós ételekben, de desszertekben is hihetetlenül jól működik. Egy egyszerű kevert tésztát például teljesen elvarázsol a sült sütőtök, puhává és illatossá teszi, ráadásul édes íze, krémessége és magas nedvességtartalma miatt a cukrot és a zsiradékot is jelentősen csökkenthetjük.
Puha, szaftos, illatos és gyönyörűséges napsárga ez a sütőtökös süti, finoman fűszeres, önmagában is megállja a helyét, de csokidarabokkal felturbózva egyszerűen abbahagyhatatlan. A benne lévő sült sütőtök omlóssá és lággyá teszi, mesés színt és ízt is ad neki, és segítségével kispórolhatunk egy jó adag cukrot és vajat – vagyis kalóriát – is a tésztából.
A sütőtököt érdemes nagyobb adagban megsütni, és a héjból kikaparva a hűtőben vagy a fagyasztóban tartani, így sokkal egyszerűbb a dolgunk, ha gyorsan csinálnánk valami finomat.
Ez a süti a kész, pürésített sült sütőtökkel 10 perc alatt összeállítható, de úgy már nem biztos, hogy feltétlenül nekiállunk, ha külön kell még a tökkel bíbelődni, pedig igazán kár lenne kihagyni, mert tényeg mennei!
Csokis-sütőtökös süti recept >>>