Egyéb kategória

Kukoricás-babos csirkeleves krémesen, egészségesen

Az egyre hűvösödő időben mi másra vágyhatnánk jobban, mint egy tál forró, laktató és sűrű levesre, lehetőleg egészséges alapanyagokkal és egyszerűen elkészítve... Ez a kukoricás-babos csirkeleves ilyen, ráadásul krémes, telis-tele van ízzel, kellemesen pikáns, és olyan tartalmas, hogy akár egytálételnek is beillik.

vous - 2018.11.18.
Kukoricás-babos csirkeleves krémesen, egészségesen

Sovány csirkemell, főtt bab és kukorica, egy kis tejföl és némi fűszer kell csak ehhez a remek, fehérjében gazdag, testet-lelket átmelegítő sűrű leveshez, ami ízlés szerint egy kis csípőssel és citromlével nagyon izgalmassá tehető. A citrom helyett egy kis reszelt sajttal is megszórhatjuk, ha még tartalmasabb fogásra vágyunk.

Bár a belevalók tényleg hamar megfőnek, érdemes takarékon azért legalább 20-25 percet gyöngyöztetve főzni behabarás előtt, hogy az ízek kellően összesimuljanak benne, és a fűszerek kellően átjárják a levest. Másnap is nagyon finom felmelegítve, mint minden babos étel, de akár le is fagyaszthatunk belőle, egyáltalán nem árt neki, és kiolvasztva is tökéletes állagú lesz.

Kukoricás-babos csirkeleves recept >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Utazás Jordániába
Világ
Utazás Jordániába
vous - 2024.02.13.
Jordánia mesés világ, a legtöbbeknek olyan legendás helyek jutnak róla eszébe mint Petra, Wadi Rum vagy éppen a Holt-tenger.

Otthon

Hogyan maradjon száraz az ágy?
Otthon
Hogyan maradjon száraz az ágy?
vous - 2024.02.13.
A különböző inkontinenciabetegségek a statisztikák szerint a népesség 6-7%-át érintik. A súlyosabb esetekben sajnos a dolog csak kezelhető, illetve szinten tartható, de nem gyógyítható. A vizelettartási képesség romlása által okozott kellemetlenségek elkerülése érdekében fejlesztették ki a különböző vízhatlan lepedőket és matracvédőket.