Egyéb kategória

Legrosszabb reggeli szokásaitok

Mi az első dolgunk reggel? Kinyomjuk az ébresztőt? Visszaalszunk? Elkezdjük böngészni az éjjel kapott e-maileket? Egyik sem tartozik a legszerencsésebb napindító tevékenységek közé.

vous - 2018.11.16.
Legrosszabb reggeli szokásaitok

Szundi

Alvásszakértők szerint a szundigomb nyomkodása a legegészségtelenebb reggeli szokás: minden egyes alkalommal, amikor újra visszaalszunk, egy újabb alvásciklusba keveredünk bele, amelyből viszont egyre nehezebb kikecmeregnünk, így amikor végül mégis csak felkelünk, enerváltak, lusták és fáradtak leszünk. Arról nem is beszélve, hogy csak egyszer nyomjunk mellé, mondjuk a kikapcsológombra, máris elaludtunk, s egész nap kergethetjük aztán magunkat, hogy utolérjük a feladatainkat.

Nyújtózkodás

Amint megébredünk, nyújtóztassuk ki még melegen a takaró alatt a végtagjainkat, ne pedig összegömbölyödve guruljunk ki a konyháig. Azok, akik így tesznek ugyanis, kevésbé lesznek stresszesek és álmosak a nap folyamán.

Nézzétek meg a többi rossz szokást is!

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.