Egy jó kis házi kelt tészta mindig sikert arat, ez az illatos, könnyű, foszlós és isteni finom fahéjas kalácskoszorú ráadásul szemet gyönyörködtető is. Elsőre bonyolultnak tűnhet a készítése, de egyáltalán nem az, egyszerűbb, mint a fonott változat!
A kalács mindig ünnepi és otthonosságot teremt, amolyan békebeli finomság, amit sokan túl macerásnak és bonyolultnak gondolnak, pedig ma már segít az elektromos robotgép, ami gyönyörű, ruganyos tésztát készít, emellett pedig csak egy kis türelemre van szükség, hogy a tészta szépen meg tudjon kelni, és finom könnyű, foszlós legyen.
Ez a csavart kalácskoszorú nemcsak mutatós, de minden falatjába jut a fahéjas töltelékből, vajas és őrülten illatos, abbahagyhatatlan, és tényleg egyszerű elkészíteni, a formázástól sem kell tartani, a feltekert tésztát csak félbe kell vágni, majd összecsavarni.
Fahéjas kalácskoszorú
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Az elkészítés módját nézzétek meg ezen az oldalon!