Egyéb kategória

Így nevelhetitek gyermekeiteket zöld életmódra

Mindannyian hallottatok már a bolygót érő környezeti veszélyekről: a globális felmelegedésről, a veszélyeztetett fajok kipusztulásáról, a különböző szennyezésekről és egyebekről. Ezek egy erősen szennyezett és sérült környezethez vezetnek, és szülőként biztosan nem szeretnétek, hogy gyermekeitek egy ilyen világban nőjenek fel. Ezért minél előbb érdemes bevonnotok a fiatal generációkat is a zöld életvitelbe.

vous - 2018.11.13.
Így nevelhetitek gyermekeiteket zöld életmódra

A Huffingtonpost összegyűjtötte, hogyan vághattok bele a legegyszerűbben a gyermekeitek és a következő generáció környezettudatos, zöld életmódra nevelésébe.

Itt a lista arról, mit tegyetek, és mit ne tegyetek a gyerekek környezetvédelemre nevelése során:

  • Használjatok ki minden lehetőséget, és avassátok be a gyerekeket abba, hogy milyen az anyatermészet jelenlegi helyzete: a kisebbeknek meséken, a nagyobbaknak filmeken, természetvédelemmel kapcsolatos könyveken, cikkeken keresztül.
  • Mutassátok meg nekik, hogy minden csepp számít, és mennyire fontos élővizeink védelme: emlékeztessétek őket, hogy zárják el a csapot fogmosás közben, gyűjtsétek össze az esővizet, és használjátok fel újra öntözésre.
  • Tanítsátok meg nekik az energiatakarékosság lehetséges módjait: mutassátok meg, hogy kapcsolják le a villanyt, amikor elhagyják az adott szobát, jó időben teregessetek kintre, ahelyett, hogy használnátok a szárítógépet.
  • Mutassátok meg nekik, hogyan működik a csökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás (a 3R: Reduce, Reuse, and Recycle).
  • Magyarázzátok el, hogyan spórolhattok a zöld életmóddal: a ruha- és élelmiszervásárlás terén egyaránt.
  • Tartsatok otthon Zöld Napot minden hónapban: autó helyett biciklizés, a feldolgozott élelmiszerek elkerülése, piacozás, önkéntes program.

Forrás:
Lg.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.