Egyéb kategória

Így nevelhetitek gyermekeiteket zöld életmódra

Mindannyian hallottatok már a bolygót érő környezeti veszélyekről: a globális felmelegedésről, a veszélyeztetett fajok kipusztulásáról, a különböző szennyezésekről és egyebekről. Ezek egy erősen szennyezett és sérült környezethez vezetnek, és szülőként biztosan nem szeretnétek, hogy gyermekeitek egy ilyen világban nőjenek fel. Ezért minél előbb érdemes bevonnotok a fiatal generációkat is a zöld életvitelbe.

vous - 2018.11.13.
Így nevelhetitek gyermekeiteket zöld életmódra

A Huffingtonpost összegyűjtötte, hogyan vághattok bele a legegyszerűbben a gyermekeitek és a következő generáció környezettudatos, zöld életmódra nevelésébe.

Itt a lista arról, mit tegyetek, és mit ne tegyetek a gyerekek környezetvédelemre nevelése során:

  • Használjatok ki minden lehetőséget, és avassátok be a gyerekeket abba, hogy milyen az anyatermészet jelenlegi helyzete: a kisebbeknek meséken, a nagyobbaknak filmeken, természetvédelemmel kapcsolatos könyveken, cikkeken keresztül.
  • Mutassátok meg nekik, hogy minden csepp számít, és mennyire fontos élővizeink védelme: emlékeztessétek őket, hogy zárják el a csapot fogmosás közben, gyűjtsétek össze az esővizet, és használjátok fel újra öntözésre.
  • Tanítsátok meg nekik az energiatakarékosság lehetséges módjait: mutassátok meg, hogy kapcsolják le a villanyt, amikor elhagyják az adott szobát, jó időben teregessetek kintre, ahelyett, hogy használnátok a szárítógépet.
  • Mutassátok meg nekik, hogyan működik a csökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás (a 3R: Reduce, Reuse, and Recycle).
  • Magyarázzátok el, hogyan spórolhattok a zöld életmóddal: a ruha- és élelmiszervásárlás terén egyaránt.
  • Tartsatok otthon Zöld Napot minden hónapban: autó helyett biciklizés, a feldolgozott élelmiszerek elkerülése, piacozás, önkéntes program.

Forrás:
Lg.com
Ajánlott cikkek