Egyéb kategória

A környezetvédelem kapcsán ne csak fogyasztóként, hanem aktív polgárként gondoljatok magatokra

A világ vezető technológiai konferenciáján, a Web Summit-on is kulcsszerepet kapott a környezetvédelem. Számos olyan hasznos ötletet, gondolatot adtak át a résztvevők, melyeket a hétköznapokban is alkalmazhattok.

vous - 2018.11.12.
A környezetvédelem kapcsán ne csak fogyasztóként, hanem aktív polgárként gondoljatok magatokra

Több mint 70 ezer ember gyűlt össze az idei webes csúcstalálkozóra, a Web Summit-ra. A világ vezető technológiai konferenciáján a külföldi vállalatok vezérigazgatói és alapítói vettek részt, akik ma az iparág előtt álló nagy kihívásokkal foglalkoznak, a technológiától és az adattudománytól a tervezésig és a környezeti fenntarthatóságig. Az eseményről az Eco-Age is beszámolt.

Az oldal összegyűjtött néhány olyan, a konferencián elhangzott gondolatot, melyet a mindennapokba is átvihettek:

  • Nem csak fogyasztók vagytok

Mindannyitoknak aktív polgárként kellene magatokra gondolnotok, nemcsak fogyasztókként, akik csak könyörtelenül vásárolnak anélkül, hogy figyelembe vennék a következményeket. Váljatok tudatosabb vásárlóvá.

  • A divat hatalmas erő a változáshoz

Minden nap felöltöztök, így a ruháitok tudatos kiválasztása által hatalmas eredményeket érhettek el. A divat kampány hatékony eszköz a kulcsfontosságú kérdések esetében, mint például a környezeti hatások.

  • Újrafelhasználás, újrahasznosítás

Mi történik a termékkel, ha lejár az idejük? Vásároljatok hosszú élettartamra és válasszatok olyan termékeket, amelyek végül újra felhasználhatók vagy újrahasznosíthatók.

  • Mindenkinek van szerepe

Mindannyian részt vehettek a pozitív változások befolyásolásában.

  • A közösségi média ereje

A közösségi média erőteljes kommunikációs eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen gombnyomással elérjék a hatalmas globális közönséget.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.