Egyéb kategória

Így vágjatok bele a műanyagmentes élelmiszer vásárlásba

A műanyaghulladék nagy részét a vásárlás során a csomagoláskor használt műanyag teszi ki, ezen belül is az élelmiszerek műanyag csomagolása. Ennek elkerüléséhez csak átgondoltan, és néhány apró trükk segítségével érdemes vásárolnotok, melyeket meg is mutatunk nektek.

vous - 2018.11.10.
Így vágjatok bele a műanyagmentes élelmiszer vásárlásba

Az elmúlt hónap végén kiadott Everyday Plastic statisztikái alapján becslések szerint az Egyesült Királyság lakossága évente 295 milliárd darab műanyagot dob ki. Az eldobható műanyag kétharmadát a csomagolások, ételek csomagolásai alkotják. Ez nem meglepő, hiszen hihetetlenül nehéz megtalálni a műanyagmentes termékeket a hagyományos szupermarketekben, ezért az Eco-Age összegyűjtött egy listát a környezetbarát alternatívákról, tippekről és trükkökről ahhoz, hogy műanyagmentesen vásárolhassátok meg az élelmiszereket.

Tea és kávé

Tudtátok, hogy a tea filter műanyagot is tartalmaz, ezért nem biológiailag lebontható vagy komposztálható? Válasszátok a szálas teákat, amikhez fémből készült teagolyót használhattok. A kávék esetében is vannak olyan kávékapszulákat gyártó cégek, melyek újrahasznosítható anyagokat használnak.

Szárított termékek

Ha száraztésztát, lencsét, rizst, és ezekhez hasonló élelmiszereket vásárolnátok, válasszátok az olyan helyeket, ahol ezeket ömlesztve árulják, és vigyetek magatokkal tárolót hozzá.

Üdítők

Válasszátok az üveges üdítőket, a legjobb megoldás az újrafelhasználható palack újratöltése.

Zöldség, gyümölcs

Keressétek a piacokon a friss, szezonális és biotermékeket az előrecsomagolt áruk helyett. Vigyetek magatokkal vászontáskát a vásárláshoz.

Fűszerek

Az ömlesztettáru-üzletekből megvásárolhatjátok csomagolás nélkül a fűszereket is, de termeszthettek otthon saját fűszernövényeket a konyhaablakotokban.

Forrás:
Unsplash.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!