Egyéb kategória

Tudtátok, hogy az év szava a környezetvédelemhez kötődik?

A Collins Dictionary 2018-ban ismét kiválasztotta az év szavát. Idén a leggyakrabban az egyszer-használatos kifejezést használtátok. De miért is fontos ez?

vous - 2018.11.10.
Tudtátok, hogy az év szava a környezetvédelemhez kötődik?

Az Eco-Age számolt be arról, hogy a Collins Dictionary az egyszer-használatos szót választotta 2018-ban az év szavának, ami tükrözi a növekvő tudatosságot és a növekvő akciókat a műanyagszennyezés ellen. Az egyszer-használatos kifejezést olyan dolgokra mondjuk, amiket kifejezetten egyszeri használatra gyártottak, főképpen a műanyag tárgyakra, amiket eldobtok, miután használtátok őket. A lexikográfusok 4,5 milliárd korpuszt figyeltek meg, hogy megtalálják az új és kiemelkedő szavakat, amelyek tükrözik az egyre változóbb kultúrát és az igénybe vevők aggályait.

Kiemelt szó lett az idei évben például a plogging, a vegán, a MeToo, a VAR.

Az a tény, hogy az egyszer-használatos az év szava, azt sugallja, hogy növekszik a tudatosság a hulladékszennyezés kérdéseivel kapcsolatban. Ezt a szót 2013 óta négyszer több alkalommal használták idén, ami azt is kifejezi, hogy egyre inkább tudatában vagyunk annak, hogy szokásaink, viselkedésünk hogyan hat a környezetre.

2018 a környezetvédelem éve volt, és a fenntarthatóság sürgető kérdéssé vált a közvéleményben is.

Forrás:
VOUS
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!