Egyéb kategória

Tudtátok, hogy az év szava a környezetvédelemhez kötődik?

A Collins Dictionary 2018-ban ismét kiválasztotta az év szavát. Idén a leggyakrabban az egyszer-használatos kifejezést használtátok. De miért is fontos ez?

vous - 2018.11.10.
Tudtátok, hogy az év szava a környezetvédelemhez kötődik?

Az Eco-Age számolt be arról, hogy a Collins Dictionary az egyszer-használatos szót választotta 2018-ban az év szavának, ami tükrözi a növekvő tudatosságot és a növekvő akciókat a műanyagszennyezés ellen. Az egyszer-használatos kifejezést olyan dolgokra mondjuk, amiket kifejezetten egyszeri használatra gyártottak, főképpen a műanyag tárgyakra, amiket eldobtok, miután használtátok őket. A lexikográfusok 4,5 milliárd korpuszt figyeltek meg, hogy megtalálják az új és kiemelkedő szavakat, amelyek tükrözik az egyre változóbb kultúrát és az igénybe vevők aggályait.

Kiemelt szó lett az idei évben például a plogging, a vegán, a MeToo, a VAR.

Az a tény, hogy az egyszer-használatos az év szava, azt sugallja, hogy növekszik a tudatosság a hulladékszennyezés kérdéseivel kapcsolatban. Ezt a szót 2013 óta négyszer több alkalommal használták idén, ami azt is kifejezi, hogy egyre inkább tudatában vagyunk annak, hogy szokásaink, viselkedésünk hogyan hat a környezetre.

2018 a környezetvédelem éve volt, és a fenntarthatóság sürgető kérdéssé vált a közvéleményben is.

Forrás:
VOUS
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.