A banánkenyér az elmúlt évek nagy sikere, nem is véletlenül, hiszen egyszerű és nagyszerű, tökéletesen felhasználható benne a túlérett banán, nem kell hozzá zsiradék, mivel a gyümölcs tökéletesen pótolja, és így is nagyon puha, tökéletes állagú lesz. Most nagyon csokisan készült, cukor helyett mézzel - abbahagyhatatlan!
Csupa csoki, eszméletlen az illata, nem túl édes és nagyon omlós ez a banánkenyér, ami tipikusan az a süti, amire rájár mindenki, amíg csak van belőle. Tökéletes egy pohár tej vagy tejeskávé mellé, reggelire, uzsonnára, vendégvárónak is tökéletes, és kellően könnyű lesz, ha egy elektromos roborgéppel alaposan kidolgozzuk.
Aki édesebben szereti, kóstolja meg még nyersen a masszát, függ a banán érettségétől, édességétől is, mennyi plusz édesség kell bele, ízlés szerint alakítható, ahogy az is, kerül-e a tetejére banán, de ha jobban szeretnénk, csokidarabokkal is megszórhatjuk, vagy keverhetünk a tésztába darabolt diót, mandulát is – mindegyik változat sikert fog aratni. 😉
A hozzávalókat és az elkészítést ITT találjátok!