Egyéb kategória

Meghan Markle épp csodát tesz a fenntartható és etikus divattal

Livia Firth, Emma Watson, Cate Blanchett, Stella McCartney után most már Meghan Markle is rengeteget tett a fenntartható divatért. Harry herceg és felesége diplomáciai körúton vesznek részt Ausztráliában és Új-Zélandon. Meghan Markle pedig úgy döntött, a legtöbb ruháját fenntartható és etikus tervezőtől választja. Nem véletlen, hogy egyre többen beszélnek a Meghan Markle effektről.

vous - 2018.11.04.
Meghan Markle épp csodát tesz a fenntartható és etikus divattal

Az Outland Denim alapítója, James Bartle olyan divatmárkát hoz létre, amely ugyan Kambodzsában gyártat, de etikus körülmények között. Elsősorban olyan nőknek ad munkát, akik a modern kori rabszolgaság, emberkereskedelem vagy szexuális kizsákmányolás áldozatai. Bartle azt nyilatkozta, hogy abban a pillanatban, hogy Meghan Markle fotói megjelentek a neten, a weboldaluk forgalma 3000 százalékkal nőtt. A hercegné által viselt, Harriet modellt pedig 24 óra alatt elkapkodták.

Objektum doboz

Az Outland Denim nem az egyetlen, amelynek működésére Sussex hercegnéje komoly befolyást gyakorolt. Meghan Markle ugyanis a 2018-as ausztrál körúton (Ausztrália, Fidzsi, Tonga és Új-Zéland) elsősorban olyan ruhadarabokat viselt, amelyeket etikus és fenntartható szellemben gyártó márkák biztosítottak számára.

A márkák között volna többek között a Rothy’s, amely 100 százalékban PET-palackok felhasználásával készít balerinacipőt. A gyártási eljárás miatt a termékek nagy része közelít a zero waste-hez, azaz minimális hulladékot termelnek. A márka vezetője, Kerry Cooper azt nyilatkozta a Fashionista.com-nak, hogy mindig érzékelik, ha olyan sztárok viselik a ruháikat, mint Karlie Kloss szupermodell vagy Lupita Nyong’o Oscar-díjas színésznő. De amikor Meghan Markle lábán feltűnt a 3D-nyomtatással készített készített balerina, a weboldal forgalma négyszeresére ugrott. Természetesen minél kisebb egy márka, annál jobban érzi a hercegné hatását.

Még több márkáért és fotóért kattintsatok ide >>>

mengyan-eszter-zold-fenntarthato-divat-nes-cipo

Az etikus és fenntartható divat 10 pontja

  1. Ellenzi a gyors és olcsó divatot és a divattal kapcsolatos fogyasztás káros hatásait.
  2. Megvédi az igazságos béreket, a megfelelő munkakörülményeket és a munkások jogait.
  3. Támogatja a fenntartható megélhetést.

A további pontokért kattintsatok ide >>>

Ajánlott cikkek