Egyéb kategória

Meghan Markle épp csodát tesz a fenntartható és etikus divattal

Livia Firth, Emma Watson, Cate Blanchett, Stella McCartney után most már Meghan Markle is rengeteget tett a fenntartható divatért. Harry herceg és felesége diplomáciai körúton vesznek részt Ausztráliában és Új-Zélandon. Meghan Markle pedig úgy döntött, a legtöbb ruháját fenntartható és etikus tervezőtől választja. Nem véletlen, hogy egyre többen beszélnek a Meghan Markle effektről.

vous - 2018.11.04.
Meghan Markle épp csodát tesz a fenntartható és etikus divattal

Az Outland Denim alapítója, James Bartle olyan divatmárkát hoz létre, amely ugyan Kambodzsában gyártat, de etikus körülmények között. Elsősorban olyan nőknek ad munkát, akik a modern kori rabszolgaság, emberkereskedelem vagy szexuális kizsákmányolás áldozatai. Bartle azt nyilatkozta, hogy abban a pillanatban, hogy Meghan Markle fotói megjelentek a neten, a weboldaluk forgalma 3000 százalékkal nőtt. A hercegné által viselt, Harriet modellt pedig 24 óra alatt elkapkodták.

Objektum doboz

Az Outland Denim nem az egyetlen, amelynek működésére Sussex hercegnéje komoly befolyást gyakorolt. Meghan Markle ugyanis a 2018-as ausztrál körúton (Ausztrália, Fidzsi, Tonga és Új-Zéland) elsősorban olyan ruhadarabokat viselt, amelyeket etikus és fenntartható szellemben gyártó márkák biztosítottak számára.

A márkák között volna többek között a Rothy’s, amely 100 százalékban PET-palackok felhasználásával készít balerinacipőt. A gyártási eljárás miatt a termékek nagy része közelít a zero waste-hez, azaz minimális hulladékot termelnek. A márka vezetője, Kerry Cooper azt nyilatkozta a Fashionista.com-nak, hogy mindig érzékelik, ha olyan sztárok viselik a ruháikat, mint Karlie Kloss szupermodell vagy Lupita Nyong’o Oscar-díjas színésznő. De amikor Meghan Markle lábán feltűnt a 3D-nyomtatással készített készített balerina, a weboldal forgalma négyszeresére ugrott. Természetesen minél kisebb egy márka, annál jobban érzi a hercegné hatását.

Még több márkáért és fotóért kattintsatok ide >>>

mengyan-eszter-zold-fenntarthato-divat-nes-cipo

Az etikus és fenntartható divat 10 pontja

  1. Ellenzi a gyors és olcsó divatot és a divattal kapcsolatos fogyasztás káros hatásait.
  2. Megvédi az igazságos béreket, a megfelelő munkakörülményeket és a munkások jogait.
  3. Támogatja a fenntartható megélhetést.

A további pontokért kattintsatok ide >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.