Egyéb kategória

Gyors limoncello, ami egy nap alatt elkészül

A limoncello az olaszok egyik legnépszerűbb édes alkoholos itala, valószerűtlenül sárga, szinte világít, pedig teljesen természetes, a citrom héjábóloldja ki a színanyagot a szesz. Isteni finom felnőtt ital, ünnepi koccintanivaló, és gasztroajándéknak is tökéletes.

vous - 2021.06.26.
Gyors limoncello, ami egy nap alatt elkészül

Az olasz szigetek – Szicília, Capri és Szardínia –, valamint Nápoly környékének jellegzetes likőrkülönlegessége a limoncello, amit általában az étkezés végén és jól behűtve fogyasztanak, hogy segítse az emésztést, de egyébként aperitívként is remek. Házilag is egyszerűen elkészíthető, az egyetlen gond vele, hogy viszonylag hosszan, legalább 3 hétig kell érlelni, hogy az ízek, illatok és a gyönyörű szín kioldódjon a citromhéjból – kivéve ezzel a gyorsított technikával, amivel egy nap alatt kész a mesés itóka.

A gyors limoncellónak az a titka, hogy a vékonyan meghámozott és alkohollal felöntött citromhéjat lezárva jó meleg vízbe kell tenni.

A melegnek köszönhetően az aromaanyagok gyorsabban kioldódnak a citromhéjból, mint szobahőmérsékleten. Mindenképpen érdemes kezeletlen vagy bio citromot használni a likőrhöz, alkoholként pedig a legegyszerűbben beszerezhető tömény a vodka, bár az eredeti 96 fokos tisztaszesszel készül hagyományosan, de vodkával is tökéletesen működik, és isteni finom a végeremény!

A folytatást ide kattintva olvashatjátok >>>

Forrás:
Depositphotos
olasz-3

Amikor minden a szenvedély körül forog – Magyar nőként olaszul élek

Hogy mit imádok az olaszokban? A temperamentumot. Ez az a varázserő, amivel "dolce a vita", fűszeresek az emberek, és szerelem a mindennap. Szeretek magyar lenni, de nem esett nehezemre egy napig "olaszosan" élni.

Karácsonyi Panka cikke >>>

Ajánlott cikkek