Egyéb kategória

Próbáljátok ki a citromfű teát a nyugodt éjszakákért

A citromfű levelei friss citromillatot árasztanak, és olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek nyugtató hatást gyakorolnak rátok. Napjainkban a citromfüvet gyógynövényként, tinktúrákban, salátákban, vagy illóolajok formájában használhatjátok.

vous - 2018.10.30.
Próbáljátok ki a citromfű teát a nyugodt éjszakákért

A Mind Bodygreen dietetikusa szerint a citromfű segíti az emésztést, jó hatással van a puffadás enyhítésére, emellett segít leküzdeni a szorongásos tüneteket, és az alvászavart, hasznos lehet a menstruációs görcsök és fejfájások enyhítésére.

Próbáljátok ki a citromfű teát az alábbi problémák enyhítésére:

  • Enyhíti a stresszt és a szorongást.
  • Javítja a kognitív funkciókat és küzd a demencia ellen.
  • Segít mély álomba merülni.
  • Segít enyhíteni a gázképződést és a puffadást.
  • Megfázás esetén enyhíti a tüneteket.
  • Segít leküzdeni a fájdalmas menstruációs időszakokat.
  • Enyhíti a stressz okozta fejfájást.

Mit készítsetek citromfűből?

  • Friss citromfű tea

Vágjatok apróra két evőkanálnyi citromfű levelet, tegyétek egy teagolyóba, és 8 percig áztassátok forró vízbe. Adjatok hozzá egy kis mézet, amitől édesebb lesz a gyógyteátok.

  • Szárított citromfű levélből készült tea

Egy csapott evőkanálnyi szárított citromfű levelet áztassatok forró vízbe. Adhattok hozzá más gyógynövényeket is, például levendulát.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: