Egyéb kategória

Töltött tojás krémesen, mediterrán ízekkel

A töltött tojás általában ünnepi hidegtálak kihagyhatatlan elemeként tartunk számon, de miért is ne készíthetnénk bármikorra, amikor olyan egyszerű és nagyszerű, ráadásul rengeteg variációs lehetőséget rejt?

vous - 2018.10.28.
Töltött tojás krémesen, mediterrán ízekkel

A tojás hihetetlen alapanyag, annyira sokoldalúan használható főzve, sütve, buggyantva, habarva, és ugye rengeteg ételünk és sütemény fontos összetevője, de az benne a fantasztikus, hogy magában, egy-két kiegészítővel is fantasztikusan működik. A töltött tojás az egyik ilyen, ami valószínűleg mindenkit gyerekkor óta elkísér, mégis ritkán kerül az asztalra, pedig gyors, kiadós, egyszerű, és ha jól készítjük, akkor nagyon finom.

Az alábbi olaszos változat a klasszikus majonéz helyett mascarponéval készül, ettől lesz selymesen lágy a töltelék, valamint szardella, aszalt paradicsom és olajbogyó egészíti még ki, rém egyszerű, de egész más ízvilágú, mint a megszokott változat. Tökéletes előételnek, vendégvárónak, baráti beszélgetős borozáshoz, de egy jó adag salátával könnyű vacsorának is megállja a helyét.

A hozzávalókat és az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek