Egyéb kategória

Higgyétek el, megéri néha szünetet tartani!

Lássuk be, az emberi agy nem arra fejlődött, hogy olyan mértékű állóképességet és koncentrációt kibírjon, amelyre manapság nap, mint nap szükség van. Több munkát végeztek, hosszabbra nyúlnak a munkanapok, és nem csoda, ha időnként szétszórtnak, stresszesnek érzitek magatokat, vagy teljesen kiégtek. De ne hagyjátok figyelmen kívül a mentális szükségleteiteket!

vous - 2020.06.23.
Higgyétek el, megéri néha szünetet tartani!

A tudomány szerint nagyon is szükségesek napjainkban a szünetek, a munkaidő rövid megszakításai a mentális egészségetek érdekében.

Még a vezetők 90 százaléka is úgy véli, hogy a rendszeres szünetekkel a nap folyamán a munkavállalók boldogabbá válhatnak és hatékonyabban dolgozhatnak – írja a témában a Mind Bodygreen.

És igazuk is van!

A rövid pihenőidők hatása a kreativitástól a jobb problémamegoldáson át a kevesebb stresszig számtalan pozitív hatással lehet a mindennapjaitokra. Egy kis pihentető szünet, kikapcsolódás új energiával tölt fel, és újult erővel tudtok összpontosítani a feladataitokra.

Szóval keljetek fel néha az íróasztalotoktól, tegyetek egy rövid sétát a friss levegőn, válasszatok egy egészséges nasit, vagy csak egyszerűen meditáljatok, relaxáljatok egy kicsit, hogy újra feltöltődjetek. Kipihent elmével könnyebben megoldjátok majd a problémákat, és képesek lesztek belevágni az új kihívásokba.

Forrás:
istock.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.