Egyéb kategória

A hullámos loknik 5 hétköznapi titka, hogy sokáig tartson a frizurátok

Sokan szeretnénk lazán a vállunkra omló, hullámos loknikat, csakhogy nem minden esetben sikerül ezt a frizurát elkészítenünk. A leggyakrabban előforduló probléma az, hogy a hullámok nem tartósak, akár néhány perc alatt is kisimulhatnak. Hogy ne így legyen: íme a hullámos loknik 5 hétköznapi titka, hogy sokáig tartson a frizurátok.

vous - 2018.10.26.
A hullámos loknik 5 hétköznapi titka, hogy sokáig tartson a frizurátok

Használjatok megfelelő termékeket

Az üzletekben találni olyan hajhabokat és lakkokat, amik kifejezetten a hullámok és a göndör tincsek megőrzésére vannak. Használjatok ilyen termékeket már mielőtt elkezditek a műveletet és a végén is, a hullámok rögzítésére.

Természetes hullámok

Minden hajnak megvan az a módja, ahogyan természetes állapotában kunkorodik. Találjátok meg ezt és amikor extra hullámokat tesztek bele, vegyétek ezt az irányt figyelembe és arra csavarjátok a tincseket, amerre természetesen is kunkorodnak. A vizes hajjal is tartósabb eredményt érhettek el, valamint ha meleg (forró) eszközt használtok a göndörítésre.

göndör hullámos haj

göndör hullámos haj
Forrás:
Unsplash

Használjatok hajcsavarót

A meleg hajsütővas is alkalmas a műveletre, de a hajcsavarókkal hosszabb hatást, tartósabb hullámokat készítehttek magatoknak. Ezeket egyszerű használni: a még nedves tincseket kell rájuk felcsavarni, rögzíteni és várjatok, amíg teljesen meg nem szárad a hajatok. A hajszárító hideg levegőjével is fújhatjátok.

Hossz és erősség

Nem mindegy, hogy milyenek a hajszálaitok, mert az erősebb, vastagabb, hosszabb hajszálak nehezebben maradnak hullámosak vagy göndörek. Ebben az esetben főleg a hosszukat tudjátok megváltoztatni, mert ha túl hosszú, túl nehéz egy-egy tincs, a hullám nehezebben marad meg benne. Ha nem szeretnétek a hosszából vágni, egy hajpánttal is adhattok tartást a hajatoknak, hogy mégse húzza le a saját súlya olyan nagyon.

Hajsütővas esetén

A hajsütővassal vagy hajvasalóval is megpróbálhattok hullámokat varázsolni a hajatokba – ebben az esetben érdemes olyan sokáig az eszközben tartani a tincseket, ameddig csak lehet – de óvatosan, nehogy leégessétek a hajatokat! Fontos, hogy a megfelelő termékkel óvjátok, ápoljátok a hajszálakat!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.