Egyéb kategória

Csilisbab laktatóan, de könnyedebben – sütőtökkel

A csilisbab igazi laktató, melengető egytálétel, sokan egy kicsit túl nehéznek tartják, ami olykor igaz is, de több zöldséggel és kevesebb, soványabb hússal készítve nagyon jól alakítható, egészségesebbre hangolható. Ha például sütőtököt is teszünk bele, nemcsak könnyebb, de elképesztően finom és szaftos is lesz!

vous - 2018.10.24.
Csilisbab laktatóan, de könnyedebben – sütőtökkel

A húsos, paradicsomos, sok babbal és fűszerrel telepakolt, mexikói gyökerekkel bíró csilisbab nálunk is nagyon népszerű, mert bár jó messzi vidékről való, ízvilágában nem idegen a mi konyhánktól. Érdemes kipróbálni sütőtökkel felturbózva, mert hihetetlenül jót tesz neki ez az édeskés zöldség, lágyabbá, zamatosabbá, szaftosabbá, könnyebben emészthetőbbé és egészségesebbé teszi, mégis megmarad a klasszikus babos-húsos ízvilág.

Ebben a változatban az is jó, hogy kevesebb hús és több zöldség kerül így a gazdag és fűszeres egytálételbe, és ha sovány hússal, például darált pulykával készítjük, akkor még könnyebb, lesz az étel, de sertéssel, marhával, vagy akár a kettő keverékével is készíthető, ha pedig konzerv babot használunk, akkor egész gyorsan elkészül.

A hozzávalókat és a recepteket ITT tudjátok megnézni!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.