Egyéb kategória

Ezért imádjátok majd a gránátalmát!

A gránátalma önmagában is finom, de tökéletes választás salátákra, joghurtba, vagy smoothieként. Ez az ízletes egzotikus déligyümölcs ráadásul vitaminokban, és tápanyagokban is gazdag, így tökéletes választás az egészséges nassoláshoz.

vous - 2018.10.21.
Ezért imádjátok majd a gránátalmát!

A gránátalma tápanyagokban, antioxidánsokban, káliumban gazdag. A Women’s Health táplálkozási tanácsadója összefoglalta, hogy egy csészényi gránátalma mag mit tartalmaz.

  • 144 kalória
  • 2 gramm zsír
  • 0,2 gramm telített zsírsav
  • 33 gramm szénhidrát
  • 5 milligramm nátrium
  • 24 gramm cukor
  • 7 gramm rost
  • 3 gramm fehérje.

És hogyan juthattok hozzá ehhez a finomsághoz?

A gránátalmát nem könnyű megpucolni, főleg mivel sem a héja, sem a belső fehér héja nem ehető, csak is kizárólag az apró magvai. Ez a két legegyszerűbb megoldás:

  1. Vágjátok félbe vízszintesen, majd tartsátok az egyik felét egy tál fölé. A külsejét csúsztassátok végig egy kanálon, hogy a belsejéből kipotyogjanak a magok.
  2. Vágjátok le a tetejét, alapból részekre van osztva a belseje, szeljétek fel ezek mentén. Végül az egyes darabokat húzzátok végig egy tál szélén, hogy a magok a tálba potyogjanak.

Az apró magok hűtőben három napig elállnak, de akár 6 hónapra le is fagyaszthatjátok őket.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.