Egyéb kategória

Ezért imádjátok majd a gránátalmát!

A gránátalma önmagában is finom, de tökéletes választás salátákra, joghurtba, vagy smoothieként. Ez az ízletes egzotikus déligyümölcs ráadásul vitaminokban, és tápanyagokban is gazdag, így tökéletes választás az egészséges nassoláshoz.

vous - 2018.10.21.
Ezért imádjátok majd a gránátalmát!

A gránátalma tápanyagokban, antioxidánsokban, káliumban gazdag. A Women’s Health táplálkozási tanácsadója összefoglalta, hogy egy csészényi gránátalma mag mit tartalmaz.

  • 144 kalória
  • 2 gramm zsír
  • 0,2 gramm telített zsírsav
  • 33 gramm szénhidrát
  • 5 milligramm nátrium
  • 24 gramm cukor
  • 7 gramm rost
  • 3 gramm fehérje.

És hogyan juthattok hozzá ehhez a finomsághoz?

A gránátalmát nem könnyű megpucolni, főleg mivel sem a héja, sem a belső fehér héja nem ehető, csak is kizárólag az apró magvai. Ez a két legegyszerűbb megoldás:

  1. Vágjátok félbe vízszintesen, majd tartsátok az egyik felét egy tál fölé. A külsejét csúsztassátok végig egy kanálon, hogy a belsejéből kipotyogjanak a magok.
  2. Vágjátok le a tetejét, alapból részekre van osztva a belseje, szeljétek fel ezek mentén. Végül az egyes darabokat húzzátok végig egy tál szélén, hogy a magok a tálba potyogjanak.

Az apró magok hűtőben három napig elállnak, de akár 6 hónapra le is fagyaszthatjátok őket.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!