Egyéb kategória

A celeb séf megmutatja, hogyan használjátok fel újra a megmaradt fűszernövényeket, gyümölcsöket, zöldségeket

Nemcsak a kidobandó tárgyakat, hanem az ételeket is újrahasznosíthatjátok. A látszólag már nem túl szép bogyós gyümölcsökből új ételt alkothattok, és a fűszernövények minden részét felhasználhatjátok valami különlegesség elkészítéséhez.

vous - 2018.10.20.
A celeb séf megmutatja, hogyan használjátok fel újra a megmaradt fűszernövényeket, gyümölcsöket, zöldségeket

Julia Turshen, a New York Times sikerlistás szakácskönyv szerzője az élelmiszermaradékok újrafelhasználásának módszereit mutatta be a Mind Bodygreen oldalán.

  • Fűszernövények szára

Például, ha a petrezselyem és a koriander leveleit már felhasználtátok, ne dobjátok ki a szárát sem. Aprítsátok fel vékonyra, és használjátok fel salsa szószhoz.

  • Rozmaring

Ha túl sok rozmaringotok maradt, szárítsátok le, majd szedjétek le a leveleit. Minden kisebb maréknyi levélhez adjatok két nagy marék sót. Zúzzátok finom szemcsésre, és keverjétek alaposan össze a sóval. Tároljátok üvegekben szobahőmérsékleten.

  • Zeller

A megmaradt zellerszárakat vágjátok fel átlósan, locsoljátok meg citromlével és olívaolajjal. Ízesítsétek sóval, borssal, majd tálaljátok reszelt parmezán sajttal, extra olívaolajjal.

  • Bogyós gyümölcsök

Ha a bogyós gyümölcsök már nem túl frissek, használjátok fel őket palacsintához. Keverjetek össze 2 tojást 1 csésze (240 ml) íróval, 1 evőkanál juharszirupot, 1 teáskanál vanília kivonattal és ½ teáskanál sót, szódabikarbónát, őrölt fahéjat és őrölt gyömbért. Keverjetek hozzá 70 g teljes kiőrlésű lisztet. A bogyósgyümölcsöket tegyétek forró vajba, mindkét felét karamelizáljátok barnára. Végül tegyétek a palacsinták tetejére tejszínhabbal együtt.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek