Egyéb kategória

Szülőként vajon befolyásoljátok gyerekeitek színválasztását?

Általános teória, hogy a rózsaszín lányos, a kék fiús szín. Ezeket a preferenciákat a társadalom tanítja nekünk. De vajon befolyásolhatjátok gyermekeiteket abban, hogy melyik színt részesítsék előnyben?

vous - 2018.10.20.
Szülőként vajon befolyásoljátok gyerekeitek színválasztását?

Az új kutatások azt is sugallják, hogy az ilyen nemek szerint különbségeknek hosszú távú hatásai lehetnek, amelyek egy életen át kihathatnak az egyénre. A játékokon lévő nemekre jellemző címkék például hatással vannak a gyerekek színválasztására – írja a Mind Bodygreen.

A Hong Kong-i Egyetem kutatói 5 és 7 év közötti gyerekek színválasztását vizsgálták. Azok a gyerekek, akiknek megmondták, melyik a lányos, illetve fiús szín, a nemükhöz megfelelő színű játékokat választották, de azok, akiknek nem sugallták a színek közti különbséget, nem kedvelték jobban egyik színt sem a másiknál.

Az, ha megmondják egy gyereknek, hogy melyik a lányos, melyik a fiús szín, befolyásolja a gyermek jól teljesítő képességeit, és azt a hatását, hogy bizonyos karaktertulajdonságok, készségek, szenvedélyek, iskolai tárgyak, munkahelyek és egy családon belüli szerepek szintén a nemekhez kötődnek.

Természetesen nincs semmi probléma azzal, ha nőként szeretitek a rózsaszínt, a probléma akkor kezdődik, ha külső hatásra kell szeretnetek ezt a színt, ami korlátokhoz és követelményekhez vezet. A nemek közötti egyenlőtlenségre adott válasz nem egyszerűen a címkék elhagyása. Érdemes azonban megértenie minden szülőnek és bárkinek, aki a gyermekekkel foglalkozik, hogy az érdekeiket és viselkedéseiket úgy alakítják ki, hogy mi alapján bátorítják, vagy mit várnak el tőlük. Hiszen mindannyian befolyásoljuk a gyermekek preferenciáit, pedig fontos, hogy a gyermekeknek lehetőségük nyíljon saját identitásuk kialakítására.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek