Intim

A tantrikus csókkal is el lehet érni az orgazmust

A tao tanítása szerint létezik egy belső szexuálisenergia-körünk, melyet a megfelelő légzéstechnikával szabályozni tudunk. Ezt az energiát kell megtalálni és felhasználni a tantra csóknál a teljesebb orgazmusért.

vous - 2023.10.05.
A tantrikus csókkal is el lehet érni az orgazmust

Az ajkakon a bőr vékony, érzékeny, idegekkel teli, az érzékiség szempontjából különösen fontos testrészünk. A tantrikus csók majdnem olyan, mint egy szeretkezés, amit nem a nemi szervek, hanem az ajkak végeznek – hiszen maga a csók is az aktusra hasonlít, ahogy a nyelvek behatolnak az ajkak közé. Megéléséhez el kell sajátítani a tűzlégzés technikáját, amellyel a pár transzállapot-közeli helyzetbe hozza magát, hogy a felhúzott szexuális energiával már orgazmust vagy ahhoz közeli élményt éljenek át. A tantrikus csóknál a szexuális energiát a pár egyszerre áramoltatja a másik felé, a szájon keresztül, amely körbejárja az egész testüket, hogy végül visszajusson a kezdetekhez, végtelent írva le a két test között.

Ne a lángolás, a parázs legyen örök!

„Sokat beszélünk ugyan manapság az érzelmekről, de mégsem a lassúság, a meghittség, az érzelmi töltet a fontos, hanem a kapkodás, a csúcsra jutás, a rendszeres szex kipipálása – mondja Sz. Mikus Edit szexológus. – Ehelyett szeretnénk lassítani, hogy legalább az ágyban intimitás és meghittség vegyen minket körül. Próbáljuk a keleti kultúra egyes elemeit belecsempészni a nyugati kultúránkba, ahogy a teljesítménykényszeres szex helyett lassú, elsősorban érzelmi alapokon történő szeretkezést érjünk el. Azonban vannak dolgok, amiket bizonyos technika nélkül nem lehet művelni, ilyen például az ejakuláció késleltetése a férfiaknál, és ilyen a tantrikus szex és tantrikus csók is. Ma divat, hogy mindenki lángolni akar, égni egy kapcsolatban, és ha ez a lángolás idővel elmúlik, akkor leminősítik a kapcsolatot, és akár új partner után néznek. A tantrában nem a lángot akarjuk táplálni, hanem a parazsat megtartani, amelyből később bármikor újra fellángolhat a tűz!”

A szakember hangsúlyozza, hogy nem mindenkinek jó ez a technika. Akik ráhangolódnak a mai tempóra, és megőrülnek attól, ha valami nem pörög, nem mozgalmas, azok nem képesek elviselni azt a tempót, amivel a tantrikus csók és tantrikus szex együtt jár. Akik a tantrikus intimitást választják, ők nem az ötperces szexet, hanem sokszor a többórás együttlétet választják.

„A csókolózás csak a randizáshoz való”

„Egyszer egy páciensemtől megkérdeztem, szokott-e csókolózni a házastársával (hosszú évek óta voltak házasok). Mire ő visszakérdezett, hogy minek, hiszen csókolózni csak a randizós időszakban kell! – meséli a szexológus. – És sajnos azt tapasztalom, az van a köztudatban, hogy az emberek egy része nem építi bele a szexuális életébe, a párkapcsolatába a csókolózást. Pedig a csók az előjáték része is lehet, sőt kellene hogy legyen! Ezért népszerűsítem ezt a csókolózási technikát, a tantrikus csókot, amivel akár az orgazmust is el lehet érni, ha valaki kitartóan gyakorolja. Az eddigi pácienseim körében növekedett az orgazmuskészség a pároknál. A tantrikus csók lényege, hogy légzéssel, az energiák áramoltatásával akár aktus nélkül, csak a csók által is megélhető az orgazmus, a transzállapot. Sokan a kezdetekkor nem tudják megélni az orgazmust vagy az ahhoz közeli állapotot, mert nem elég bátrak, nem engedik el magukat, vagy még túlságosan a technikára, a légzésre figyelnek, és nem tudnak ellazulni. De már ekkor is érezhető, hogy a szeretkezés közbeni orgazmus is erősebb és teljesebb lesz azáltal, hogy a tantrikus csók technikáját alkalmazták.”

Ajánlott cikkek