Egyéb kategória

Kíváncsiak vagytok, hogy Bill Gates szerint melyik az ideális életkor, amikor a gyerekeknek már lehet mobilja?

Bill Gates gyerekei csak 14 éves koruk után kapták meg az első saját mobiltelefonjukat. A Microsoft cég alapítója és tulajdonosa szerint ez a megfelelő életkor, amikor már biztonságosan és felelősséggel tudják használni a telefont a gyerekek. De honnan tudhatjátok, hogy gyermeketek elég érett már a mobilozáshoz? Az alábbi listából kiderül.

vous - 2018.10.13.
Kíváncsiak vagytok, hogy Bill Gates szerint melyik az ideális életkor, amikor a gyerekeknek már lehet mobilja?

Ugyan a Gates gyerekek csak 14 éves korukban kaptak mobiltelefont, egy kutatás szerint átlagosan 10 éves korukban érdemes a gyerekeknek mobilt adni. A gyerekek mobiltelefon használatának engedélyezése számtalan vita forrása, vannak szülők, akik már egészen kicsi korban mobilt adnak a gyerekeiknek, vannak, akik minél több ideig távol tartják gyermeküket a technológiától. De vajon hol az igazság?

Az UpWorthy összeállított egy kérdéslistát, amit érdemes átgondolnotok, mielőtt megvásároljátok a gyermeketek első mobiltelefonját.

  • Mennyire független a gyermeketek?
  • Biztonsági vagy szociális okokból van szüksége a telefonra?
  • Mennyire felelősségteljes?
  • Mennyire tudja tartani a korlátokat?
  • Megbízhatóak-e azon a téren, hogy nem használják a mobilt az iskolai órák alatt, nem zavarnak másokat az üzenetekkel, fotók, videók készítésével?
  • Valóban szükségük van az okostelefonra?
  • Felelősségteljesen tudja kezelni az applikációkat?
  • Tud vigyázni a telefonjára (megéri költeni rá)?
Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!