Egyéb kategória

Ezért ne zuhanyozás közben borotváljátok a lábatokat – egy szakértő szerint

Valószínűleg sokunk listáján az utolsók között van a borotválás, mégis vannak olyan helyzetek, amikor muszáj elővennetek a borotvát, hogy gyorsan megszabaduljatok a kellemetlen szőrszálaktól. Mivel a lista végén szerepel, nagyon ritkán borotváljuk a lábunkat, amivel nincs is semmi baj, de van egy módja a borotválásnak, amit sokan előszeretettel művelnek, a szakrétő szerint azonban inkább tilos lenne: borotválkozás a zuhany alatt.

vous - 2018.10.09.
Ezért ne zuhanyozás közben borotváljátok a lábatokat – egy szakértő szerint

A szakember szerint ugyanis ilyenkor a legtöbben tusfürdővel, samponnal, balzsammal kenik be a lábukat borotvahab helyett, ezeket azonban nem borotválkozásra tervezték. Teljesen más hatással vannak a bőrre, és nemhogy megkönnyítenék, sokkal inkább megnehezítik a borotválkozást. Vastagabbá és nehezebbé tehetik a szőrszálakat ellentétben a borotválkozásra szánt készítményekkel, amelyek puhítják a szálakat és síkosítják a bőrt ezzel is megkönnyítve a dolgotokat.

zuhanyzás

zuhanyzás
Forrás:
istock.com

Ráadásul a szappan és a tusfürdő használata miatt hamarabb kophat a borotva pengéje, és el is tömíthetik annak réseit. Vagyis mindenképp hatékonyabb megoldásnak tűnhet, ha borotválkozásra szánt készítményeket használtok a tusfürdő vagy a szappan helyett.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: