Egyéb kategória

Ezért ne zuhanyozás közben borotváljátok a lábatokat – egy szakértő szerint

Valószínűleg sokunk listáján az utolsók között van a borotválás, mégis vannak olyan helyzetek, amikor muszáj elővennetek a borotvát, hogy gyorsan megszabaduljatok a kellemetlen szőrszálaktól. Mivel a lista végén szerepel, nagyon ritkán borotváljuk a lábunkat, amivel nincs is semmi baj, de van egy módja a borotválásnak, amit sokan előszeretettel művelnek, a szakrétő szerint azonban inkább tilos lenne: borotválkozás a zuhany alatt.

vous - 2018.10.09.
Ezért ne zuhanyozás közben borotváljátok a lábatokat – egy szakértő szerint

A szakember szerint ugyanis ilyenkor a legtöbben tusfürdővel, samponnal, balzsammal kenik be a lábukat borotvahab helyett, ezeket azonban nem borotválkozásra tervezték. Teljesen más hatással vannak a bőrre, és nemhogy megkönnyítenék, sokkal inkább megnehezítik a borotválkozást. Vastagabbá és nehezebbé tehetik a szőrszálakat ellentétben a borotválkozásra szánt készítményekkel, amelyek puhítják a szálakat és síkosítják a bőrt ezzel is megkönnyítve a dolgotokat.

zuhanyzás

zuhanyzás
Forrás:
istock.com

Ráadásul a szappan és a tusfürdő használata miatt hamarabb kophat a borotva pengéje, és el is tömíthetik annak réseit. Vagyis mindenképp hatékonyabb megoldásnak tűnhet, ha borotválkozásra szánt készítményeket használtok a tusfürdő vagy a szappan helyett.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!