Egyéb kategória

Ezért ne zuhanyozás közben borotváljátok a lábatokat – egy szakértő szerint

Valószínűleg sokunk listáján az utolsók között van a borotválás, mégis vannak olyan helyzetek, amikor muszáj elővennetek a borotvát, hogy gyorsan megszabaduljatok a kellemetlen szőrszálaktól. Mivel a lista végén szerepel, nagyon ritkán borotváljuk a lábunkat, amivel nincs is semmi baj, de van egy módja a borotválásnak, amit sokan előszeretettel művelnek, a szakrétő szerint azonban inkább tilos lenne: borotválkozás a zuhany alatt.

vous - 2018.10.09.
Ezért ne zuhanyozás közben borotváljátok a lábatokat – egy szakértő szerint

A szakember szerint ugyanis ilyenkor a legtöbben tusfürdővel, samponnal, balzsammal kenik be a lábukat borotvahab helyett, ezeket azonban nem borotválkozásra tervezték. Teljesen más hatással vannak a bőrre, és nemhogy megkönnyítenék, sokkal inkább megnehezítik a borotválkozást. Vastagabbá és nehezebbé tehetik a szőrszálakat ellentétben a borotválkozásra szánt készítményekkel, amelyek puhítják a szálakat és síkosítják a bőrt ezzel is megkönnyítve a dolgotokat.

zuhanyzás

zuhanyzás
Forrás:
istock.com

Ráadásul a szappan és a tusfürdő használata miatt hamarabb kophat a borotva pengéje, és el is tömíthetik annak réseit. Vagyis mindenképp hatékonyabb megoldásnak tűnhet, ha borotválkozásra szánt készítményeket használtok a tusfürdő vagy a szappan helyett.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.