Lélek

6 lépés, hogy el tudjátok engedni a múltat

Mindenki múltjában találhatóak megpróbáltatások és bánat – legtöbbször tanulunk a hibáinkból és továbblépünk. Vannak azonban olyan pillanatok, emlékek az életünkben, amiket egyszerűen nem tudunk elengedni, pedig a boldogságunk útjában állnak. Íme 6 egyszerű lépés, ami segíthet nekünk ebben.

vous - 2023.09.21.
6 lépés, hogy el tudjátok engedni a múltat

Ismerjük fel, hogy ideje továbblépni!

Az elengedés legnehezebb része meghozni a döntést, hogy tovább kell lépnünk. Eleget szenvedtünk már a múltban a dolog miatt, ne rontsuk el vele a jövőnket is.

„Ha másképp csinálhatnám” lista

Írjuk össze, mit csináltunk volna másképp a közel- vagy távoli múltban. Ez segít abban, hogy tanuljunk a hibáinkból, és hogy a jövőben ne lépjünk ugyanabba a folyóba.

Higgyünk magunkban!

A lényeg, hogy mindig tudjuk, mit csinálunk, és legyünk tisztában tetteink következményeivel. Ha hiszünk magunkban, a kisugárzásunk is pozitív lesz, és az önbizalom érzése segít túllépni a múltbéli fájdalmakon és a jövőre koncentrálni.

Meditáljunk!

A meditáció segít a jelenben élni, megzabolázni negatív gondolatainkat és megtapasztalni a teljes nyugalom érzését.

Felejtsük el a félelmet!

Ha a múltban kudarcot vallottunk valamiben, az elültethette bennünk a félelem érzését, hogy újra elkövetjük a hibát. Ez pedig a legnagyobb visszatartó erő. Szépen apránként próbáljuk legyőzni a félelmet, akár külső segítséggel is.

Bocsássunk meg!

Mindenki követ el hibákat, de hosszú távon rágódni a dolgokon nem vezet semmi jóra. Ha mi hibáztunk, kérjünk bocsánatot, vigasztaljunk, és bocsássunk meg magunknak is. Ha minket bántottak meg, mérlegeljük, hogy érdemes-e fenntartanunk a kapcsolatot az illetővel, és ha igen, bocsássunk meg neki a boldogságunk érdekében.

 

Forrás: Unsplash

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!