Egyéb kategória

Megmutatjuk az elzáródott pórusok valódi okát, na meg azt is, mit tehettek ellene

Arcbőrötök összetételéért a génjeitek, az életmódotok, de a környezet is felelős, ahol éltek. A magas légszennyezettség is eltömítheti a pórusokat, de ma már számtalan bőrápolási megoldás létezik a különböző fajta bőrtípusokra.

vous - 2018.09.27.
Megmutatjuk az elzáródott pórusok valódi okát, na meg azt is, mit tehettek ellene

A Mind Bodygreen szépség rovatának szerzője egy bőrgyógyász és egy kozmetikus meglátásait is bemutatta a pórusok elzáródásának valódi okáról.

A szakemberek szerint a genetika és a táplálkozás nagy szerepet játszik a bőrötök egészségében, viszont a hő, a páratartalom és a levegőszennyezés növeli annak valószínűségét, hogy a pórusok eltömődnek.

Így lehet egészséges a bőrötök, és minimális a pórusaitok megjelenése:

Ha a pórusaitok méretén nem is tudtok változtatni, de a látható pórusok számát lecsökkenthetitek. A pórusok az apró átjárók, amelyeken keresztül a bőrötök elkülöníti az olajat, de néha a szennyeződéssel kevert faggyú feleslege miatt a pórusaitok eltömődnek – mondja a szakértő. Vannak olyan összetevők, amelyek minimalizálhatják a pórusok megjelenését segítve a pórusokat a felesleges faggyú és keratin eltávolításában. A retinol például egy A-vitamin származék, a bőr hámlását indukálja, így a pórusok kevésbé hajlamosak eltömődni, amikor a bőr felületét felfrissítitek. Az egyik megoldás lehet a dupla arctisztítás: egyrészt egy olaj alapú arctisztítóval, majd utána egy vízbázisú arctisztítóval.

A szakértők szerint napi bőrápolási szokások és termékek megváltoztatják a bőrt és a pórusokat. A kezelések segíthetnek, de ez olyan, mint az edzőterem: nem működik, ha csak egyszer mentek edzésre, a rendszeresség a kulcs.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek