A zamatos húsos paprikák szezonja még tart, és idén nagyon finomak, a piacokon szerencsére egyre több fajtával is találkozhatunk, amelyek ízben, színbe is eltérnek, így érdemes minél többfélét kipróbálni, és míg tart a hazai paprikák szezonja, kihasználni ezt a szuper zöldséget.
Aki a lecsót szereti, az a sült paprikában sem fog csalódni, tulajdonképpen nagyon hasonló, csakhogy itt a paprika jóval nagyobb arányban szerepel, mint a paradicsom, és nincs teljesen, szinte raguvá összefőzve, a tojás pedig nem felverve, elhabarva kerül bele, hanem egészben, tükörtojásként sül meg a zamatos zöldségágyon.
Nagyon egyszerű, egészséges, gyors és kiadós, ráadásul remekül variálható különféle zöldségek hozzáadásával, de húsfélékkel, kolbásszal, baconnel is gazdagítható. Ennél a vegetáriánus változatnál most csak egy kis gomba és fokhagyma került bele, fűszerként pedig őrölt római kömény, de valamilyen zöldfűszerrel – kakukkfűvel, oregánóval, petrezselyemmel – is megbolondítható.
Zöldségágyon sült tojás
Hozzávalók:
Ha szeretnétek elkészíteni, akkor nézzétek meg ITT, hogy hogyan kell!