Egyéb kategória

3 könyv szeptemberre, amely tökéletes kikapcsolódást nyújt akkor is, ha nem süt a nap

Helló szeptember, helló ősz! Helló iskola, viszlát nyári szünet! Helló színes falevelek és vadgesztenye, viszlát rózsacsokor és tücsökciripelés! Helló esernyő és gyapjúpléd, viszlát tengerpart és csokifagyi! Megérkeztek a nyirkos, hűvös szeptemberi esték, a forró csoki, a szilvás lepény és a sütőtök krémleves illatát érzem és közben könyvtornyokat építek a nappaliban, én így készülök fel a hosszú, esős délutánokra. Helló szeptember, jöjjön most három olyan könyv, melyek tökéletes kikapcsolódást nyújthatnak az őszi estéken, esős hétvégeken és persze akkor is ha süt a nap.

vous - 2018.09.19.
3 könyv szeptemberre, amely tökéletes kikapcsolódást nyújt akkor is, ha nem süt a nap

Hillary Jordan: Mudbound – Sárfészek

Hillary Jordan regényében 1946-ot írunk; Laura McAllan könyörtelen élet-halál harcot vív a fennmaradásért a Mississippi deltavidékén, ahol egy elmaradott farmon kénytelen gazdálkodni és közben felnevelnie két gyermekét. A megélhetésért folytatott küzdelem közepette két fiatal férfi tér haza a háborúból, hogy régi életét újrakezdje. Az egyik, Laura sógora, Jamie McAllan minden, ami a testvére nem: elbűvölő, jóképű és elveszett, a múlt démonjai ellen vív elkeseredett küzdelmet.

Ronsel Jackson, a McAllan farmon élő fekete bérlők legidősebb fia, kitüntetett háborús hős, ám hiába nagy hazafi, a faji szegregáció korában nem veszik emberszámba. A két fegyvertárs valószínűtlen barátsága olyan végzetes változásokat idéz elő a farmon, amelyek emberi életeket sodornak szinte követhetetlen irányokba a végzet útvesztőiben. Az elfojtott düh, a felszín alatt gomolygó előítéletek sokasága egyetlen éjszakán robban ki, amely után már senki nem lehet ugyanaz, mint addig…

Minden szereplő a saját szemszögéből idézi fel az események láncolatát, így elbeszéléseik alapján betekintést nyerhetünk mindennapi életükbe, tetteik indítékaiba.

A többi ajánlott könyvért kattintsatok ide >>>

Forrás:
depositphotos

 

Ajánlott cikkek