Mindig meglepő látni, hogy egy olyan egyszerű étel, mint a szendvics, mennyi változatban létezik, és még mindig lehet találni meglepő újdonságokat, ami persze csak nekünk az, mert a kitalálói már akár évszázadok óta is fogyasztják. Ilyen a bao is, ami egy ázsiai szendvicsváltozat, és az angolszász országokban nagyon berobbanóban van, az Instagramnak (is) köszönhetően ma épp kimondottan a legdivatosabb ételek egyike.
Kelt tésztás buci, hús, savanyúság és friss zöldség, ez a bao sandwich, amit az összetevők és a látvány okán is nyugodtan nevezhetünk egyfajta ázsiai hamburgernek, és valóban hasonlít is rá, hiszen egy jól megpakolt szendvicsről van szó, de azért mégis más. Az eredetéért – a népszerűsége miatt – most Kína, Tajvan, Indonézia és Vietném is kardoskodik, de tény és való, hogy ezekben az országokban mindenhol népszerű.
A buci elég speciális, ugyanis nem sült, hanem gőzben párolják hozzá a kelt tésztát, amit először kis körlappá nyújtanak, majd vajjal vagy szezámolajjal megkenve félbehajtják, és így megy a gőz fölé egy bambuszkosárban. Könnyű, nagyon puha, nekünk talán a leginkább a knédlire vagy a gőzgombócra hasonlító állagú kis táska, amit csak ezután töltenek meg.
Rengeteg fotót és a cikk folytatását ide kattintva találjátok >>>