Egyéb kategória

Mit tartotok elsődlegesnek, a pénzt vagy az időt?

Vannak, akik a pénzt értékelik jobban, és vannak, akik a minőségi időt helyezik a középpontba. Elég szélsőséges eset, ha valaki csak az egyiket tartja fontosnak, a legjobb megoldás, megtalálni az arany középutat.

vous - 2018.09.16.
Mit tartotok elsődlegesnek, a pénzt vagy az időt?

Egy kutatás szerint, amit a Mindbodygreen is közölt, azok, akik az időt helyezik a középpontba a pénz helyett, sokkal szociálisabbak, sokkal könnyebben építenek ki társas kapcsolatokat. Ezek az emberek 18 százalékkal több időt töltenek a szocializálódással, többet lógnak együtt a munkatársakkal. Azokat az embereket, akik a pénzt helyezik előtérbe, sokkal kevésbé érdeklik a szociális készségek.

A kutatás azt sugallja, hogy az emberek krónikus orientációi az idő és a pénz értékének befolyásolására is hatással lehetnek az időhasználatra – a lehetséges szubjektív jólétre gyakorolt hatásokkal.

A szociális interakciók ugyanis boldogabbá teszik az embert, ezektől élvezik jobban az életet. 

A pénzközpontú embereknek nem számít a sok munkaóra és túlóra, az idő központúak viszont jobban élvezik a rugalmas munkaidő beosztást, így együtt lehetnek a családjukkal, gyerekeikkel, kirándulhatnak.

Fontos megjegyezni, hogy az idő és a pénz gyakran szorosan összefügg, számtalan átfedés lehet a két típusú ember között.

Nincs semmi baj, ha élvezitek azokat a dolgokat, amikkel megteremtitek a vagyonotokat, a fontos az, hogy a vagyon megszerzése afelé vezessen, amit szerettek. Csak győződjetek meg arról, hogy olyan dolgokba fektessétek az energiátokat, amik végső soron örömet okoznak, és ez általában több minőségi időt jelent a szeretteitekkel.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.