Egyéb kategória

Mobilozás iskolaidőben? A francia iskolákban már szigorítottak

Nagy lépést tett Franciaország a technológia használatának limitálása érdekében. A francia iskolák 15 éven aluli diákjai az őszi tanévtől kezdve nem használhatnak mobiltelefont, tabletet, okosórát a tanítási idő alatt. De miért is hasznos ez a szigorú törvény?

vous - 2018.09.16.
Mobilozás iskolaidőben? A francia iskolákban már szigorítottak

A francia oktatásügyi miniszter szerint a tilalom célja az órák alatti zavaró tényezők kiküszöbölése, a diákok közötti társadalmi interakció ösztönzése és a számítógépes zaklatás előfordulásának leküzdése – írta a Mindbodygreen.

Az iskolák saját maguk határozhatják meg, hogyan alkalmazzák a technológia mentes szabályokat, de az igazgatók felhatalmazást kaptak arra, hogy elkobozzák ezeket az eszközöket, ha a diákok az iskolában használnák őket. Természetesen a technológia az informatika és ehhez hasonló órák keretében továbbra is megmarad az iskolákban, és a diákok vészhelyzetben használhatják a telefonjaikat az iskolaigazgató engedélyével. A tilalom a fogyatékkal élő tanulók számára is tartalmaz kivételeket.

Nem akarjuk visszautasítani a technológiai fejlődést – ez abszurd lenne -, hanem azt szeretnénk elsajátítani, hogy az ember a gép mestere legyen – mondta el a francia miniszter.

A kutatások kimutatták, hogy a kiterjedt közösségi médiahasználat növeli a stresszt, és elmagányosodást, és egy újabb tanulmány szerint az eszközök iskolai betiltása javítja az iskolai teljesítményt.

Forrás:
iStock.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.