Egyéb kategória

Megcsaltak? Maradjatok higgadtak!

Az egyik leglélekölőbb pillanat, amikor megtudjuk, hogy a párunk félrelépett. Személyiségünktől függ, hogy mit teszünk, hogyan reagálunk ezekben a helyzetekben. A szakemberek többek között azt tanácsolják, hogy próbáljunk higgadtak maradni, gondolkozzunk, és ne első felindulásból cselekedjünk.

vous - 2018.09.16.
Megcsaltak? Maradjatok higgadtak!

Ha valakit csaltak már meg, az minden bizonnyal jól tudja, mennyire lélekölő az a pillanat, amikor szembesülünk azzal, mit tett a másik. Ilyenkor van, aki bezárkózik, és napokig csak őrlődik, más pedig felgyújtaná az egész várost mérgében. A szakemberek tanácsai higgadtságot és megfontoltságot kérnek.

Dr. Jennifer Rhodes pszichológus szerint ugyanis a higgadtság sokkal hasznosabb ezekben a helyzetekben. A dühöngés és hisztéria szerinte mindenképp kerülendő. Azt tanácsolja, hogy beszéljünk a legjobb barátunkkal, aki támogat és segít tisztán látni. És akkor könnyebben ki tudjuk találni, hogy mi legyen a következő lépés.

A párkapcsolati tanácsadó szerint legyünk direktek, vagyis ha a párunkkal beszélünk, ne kerülgessük a témát, ne óvatoskodjunk, hanem beszéljük meg vele nyíltan és őszintén, hogy mit érzünk, milyen lépéseket fontolgatunk, hogyan gondoljuk tovább. Anita Chlipala szerint ha valakit megcsaltak, mindenkinek el szeretné mondani, mi történt, de azt tanácsolja, hogy ha a kapcsolatunkon tovább szeretnénk dolgozni, inkább ne tegyük, elég csak az az egy (két) jóbarát, és inkább a párunkkal beszéljünk a dologról.

Olvassátok el a cikk végét is ITT!

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek