Egyéb kategória

Az emotikonok rabjai vagytok? Próbáljátok ki az emoji-mentes hetet!

A digitális világban már szinte nincs is szükség arra, hogy mondatokba foglaljátok gondolataitokat, érzéseiteket. Matricák és smileyk százai állnak készen arra, hogy általuk tudassátok beszélgető partnereitekkel érzelmeiteket, hangulatotokat. Gyors és praktikus kommunikációs megoldás, de mennyire hasznos például a szókincsünkre nézve?

vous - 2018.09.12.
Az emotikonok rabjai vagytok? Próbáljátok ki az emoji-mentes hetet!

A Mind Bodygreen szerzője egy hétnapos emotikon-mentes kihívásnak vetette alá magát, és bizony meglepő dolgokat tapasztalt.

Elfoglaltak vagytok, higgyétek el, én is tudom. Elvárják tőletek, hogy válaszoljatok az e-mailekre, üzenetekre, tweetekre a lehet leggyorsabban. A kis illusztrált figurák gyors helyettesítői a szavaknak, mondatoknak, fogalmaknak. Kéznél vannak, ha azonnal válaszolni szeretnétek, vagy enyhítenétek a mondanivalótok élét. De vajon elég alaposan és gondosan megválogatjuk a szavainkat? – vetette fel a kérdést az oldal szerzője.

Laura Rubin egy héten át mellőzött minden emotikont, smileyt, matricát az üzeneteiből.

Ezáltal lassabban ment a kommunikáció, de sokkal mélyebb beszélgetéseket tapasztalt. Annak érdekében, hogy a megfelelően közvetítse, amit szeretett volna olyan szavakat is használt, amiket nap, mint nap nem szokott, bővült és színesedett a szókincse. Megtanulta, hogy az üzenetek nem mindig a kommunikáció legjobb módjai, a személyes beszélgetés sokkal fontosabb.

Nehéz volt ez az egy hét, de eredményes. Miután letelt, nem tértem vissza egyből az emojik világába. Rájöttem, hogy a szavaim fontosak, és gondosan kell megválogatnom őket – mondta el Laura Rubin.

Forrás:
VOUS
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.