Egyéb kategória

Ezeket a gyümölcsöket inkább kerüljétek, ha fogyni szeretnétek

Az egészséges életmód és egészséges táplálkozás egyik alapja, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztanotok. A fogyókúra is hasonló, bár ebben az esetben egy kicsit jobban meg kell válogatni, hogy mit esztek. A zöldségek és gyümölcsök még így is az első helyen vannak a listán, de ez utóbbi esetében nem mindegy, melyiket választjátok, illetve azt hogyan tálaljátok. Mutatjuk, mely gyümölcsöket érdemes inkább kerülnötök, ha fogyni szeretnétek.

vous - 2018.09.11.
Ezeket a gyümölcsöket inkább kerüljétek, ha fogyni szeretnétek

A szakemberek szerint ajánlott gyömölcsök között ott van például az alma, ami ősszel kifejezetten könnyen beszerezhető. De sok más gyümölcsöt is fogyaszthattok kedvetekre, mint például a málna, az áfonya. Az a fontos, hogy megnézzétek, mennyi a természetes cukortartalma az adott gyümölcsnek, illetve hogy abból mennyit esztek meg egy nap. Nem mindegy például, hogy almát esztek, vagy barackot, ahogyan az sem, hogy egy kisebb banánt majszoltok el tízóraira, vagy egy nagyobbat.

Gyümölcsös arcpakolás

Gyümölcsös arcpakolás
Forrás:
Depositphotos

És persze az elkészítésénél is figyelni kell arra, hogy ne adjatok házz plusz zsírt, cukrot, péládul egy nagy adag tejszínhab vagy fagyi formájában. Ezeket a gyümölcsöket pedig inkább kerüljétek, ha fogyni szeretnétek.

  • Cukros konzervek.
  • Aszalt/szárított gyümölcsök.
  • Cukrozott gyümölcslevek.
  • Banán.
  • Ananász.
  • Mangó.
  • Szőlő.
  • Görögdinnye.
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.