Egyéb kategória

Ezeket a mindennapi szokásokat felejtsétek el, mert kapcsolatrombolók

Mindenkinek vannak rossz szokásai. Arra azonban figyeljetek, nehogy ezek az apró, mindennapi dolgok, gesztusok hosszú távon rossz hatással legyenek a kapcsolatotokra is.

vous - 2018.09.09.
Ezeket a mindennapi szokásokat felejtsétek el, mert kapcsolatrombolók

A Redbook szakértői, Patti Wood, testbeszéd szakértő és Tina B. Tessina pszicho terapeuta egyetértenek abban, hogy a jó szokások elengedhetetlenek egy hosszú távú kapcsolathoz.

Van azonban 8 kifejezetten rossz szokás, ami többet árt, mint használ egy kapcsolatban.

  • Kiléptek vagy beléptek a házba anélkül, hogy figyelembe vennétek a párotokat

Először csak a csók marad el, mikor munkába indultok, vagy hazaértek, utána az apró gesztusok, elköszönés, majd végül kisétáltok a házból anélkül, hogy rápillantotok párotokra.

  • Csak a munkával foglalkoztok

Digitális világban élünk, nem egyszerű elkülöníteni a munkát a magánélettől. De ne meneküljetek folyton a munkába, hagyjatok időt a kapcsolatotokra is.

  • Nem figyeltek egymásra igazán

Legközelebb, amikor partneretek a napjáról mesél, figyeljétek meg, hányszor mondjátok közben, hogy hm, ühüm, uh. Ezek valójában csak töltelékszavacskák, és úgy tűnik, hogy figyeltek, de közben egy kicsit sem érdekel maga a téma, amiről a másik beszél.

  • Kényelmetlen a pénzről beszélni

A pénzügyi tervezés fontos egy sikeres és boldog házassághoz, beszéljetek a pénzügyekről őszintén, inkább üzleti módon, mint személyes kérdésként.

  • Sokat köszörülitek a torkotokat

Az emberek gyakran köszörülik a torkukat, ha egy számukra kellemetlen szituációban vannak. Ez a szokás veszélyes lehet, ha egy idegesítő szokásból megszokott viselkedéssé válik, amikor a párotokkal beszéltek.

  • Figyelmen kívül hagyjátok a másik igényeit

Egy egészséges párkapcsolatban mindkét félnek törődnie kell a másik szükségleteivel, csakúgy, mint a sajátjaival.

  • Túl sok stressz

A stressz kapcsolatromboló hatású lehet. Az, ha rosszul alszotok, idegeskedtek a munka miatt, még nem ad okot egyből a veszekedésre. Ha az együttérzés helyett folyton védekező üzemmódra kapcsoltok, az káros lehet a kapcsolatra nézve. Inkább mondjátok el párotoknak, ha nagyon nehéz, stresszes napotok volt, hogy lehetősége legyen figyelmesebbnek lenni veletek szemben.

  • Függetlenség

Nincs baj a függetlenséggel egy kapcsolatban, de fontos az osztozkodás is. Például filmezés közben csak magatoknak tartjátok meg a takarót, vagy megosztjátok a másikkal is, esetleg gondoskodtok róla, hogy mindkettőtöknek legyen sajátja? Ez is mutatja, hogy mennyire vagytok egyenlő felek a kapcsolatban.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.