Ez a zabpelyhes morzsasüti igazi főnyeremény, ha valamilyen egészséges desszertre vágyunk, nincs időnk pepecselni vagy csak lusták vagyunk egy komolyabb sütinek nekiállni. Isteni finom, ráadásul mindenmentes, a szezon egy kissé mellőzött, de nagyon finom és jó árban beszerezhető alapanyágával, szilvával készül.
A szilva nyersen nem mindenkinek élvezhető maradéktalanul, mert kisebb-nagyobb csikarásokat okoz, de sütve-főzve már igazán könnyen emészthető, a lédús és zamatos gyümölcs szerencsére jó szaftosra sül – például ebben a nagyszerű desszertben is.
Süteményként is tálalható, de reggelire is bátran fogyasztható, hiszen csupa egészséges alapanyag van benne, főleg gyümölcs, amit egy kis ropogós morzsa egészít ki.
Mivel a szilvához nagyon jól passzol a fahéj, a gyömbér és a mandula is, így ebbe a mindenmentes változatba mindhárom került, mennyei ízkombinációt adva így az egyszerre szaftos és ropogós kis mini gyümölcsös pitéknek. Minimális munkával ennyire finom desszert, méghozzá egészségesen – nem lehet nem szeretni!
Zabpelyhes-szilvás morzsasüti recept >>>